Вт, 2024-04-16, 15:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:54
Порошенко: на окупованій території Донбасу необхідні вибори. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Президент України Петро Порошенко заявляє, що політичне врегулювання ситуації на Донбасі можливе у разі проведення виборів на цій території.

"Мені як президентові потрібні розуміння і підтримка парламенту. Без Верховної Ради не буде виборів. Без виборів на окупованих територіях політичне врегулювання зайде у безвихідь", - сказав президент у своєму відеозверненні до українського народу сьогодні, 11 жовтня.

За його словами, деякі українські політики не приховують, що "вони саме такого варіанту і хочуть".

"Тому і пропонують "оточити, заблокувати і ізолювати". Але це примітивне рішення, яке не вимагає ні інтелекту, ні політичної волі для відновлення цілісності країни, ні дипломатичного уміння. Тому це не мій сценарій і не сценарій більшості українців, які прагнуть до миру і возз'єднання країни", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що ситуація вже не може повернутися до тієї, яка була до 1 березня попереднього року.

"Тому для реінтеграції територій потрібні надзвичайна мудрість і далекоглядність з українського боку. А ще складніше за землі повернути душі і серця людей", - сказав Порошенко.

Відзначимо, раніше лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявляв, що на президента України Петра Порошенка будуть здійснювати тиск, видавати перемир'я за мир.

"Мир на Донбасі не можна встановити за рахунок дій лише Української сторони Мінських Угод. Росія має вивести війська і примусити своїх маріонеток скласти зброю. Український парламент не підтримає жодних спроб провести визнання виборів на окупованих територіях. Ні цієї осені, ні наступної весни. Вибори в Донецьку та Луганську можливі лише після відновлення всієї повноти державної влади України на тих територіях", - зазначив Луценко.

Відзначимо також, раніше, 26 вересня, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман нарікав на те, що чинна ВР "зі скрипом" приймає "необхідні країні рішення".

Зокрема, "зі скрипом" було прийнято зміни до Конституції щодо децентралізації влади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: окупована територіяДонбасу, вибори, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]