Пт, 2024-04-19, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:25
Порошенко обговорив з конгресменами США допомогу і реформи
Інші останні Офіційні новини

Президент Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Палати представників Конгресу США, яка перебуває в Україні. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

На початку зустрічі президент подякував за підтримку та солідарність з Україною та поінформував американських конгресменів про розвиток ситуації на Донбасі та дії української влади на шляху подальшої демократизації та докорінних економічних і антикорупційних реформ.

"Війна проти корупції має таку ж саму важливість, як і війна за незалежність, яку ми сьогодні ведемо", - сказав Порошенко.

Окрему увагу було приділено підтримці України в умовах гібридної війни.

Президент наголосив на тому, що спільні і скоординовані дії в питаннях українсько-американського військового і військово-технічного співробітництва мають взаємовигідний характер, а спільні українсько-американські військові навчання, які заплановані в поточному році, здатні принести значну користь.

Лідер більшості в Палаті представників Конгресу США Кевін Маккарті наголосив, що українська боротьба за незалежність має підтримку як з боку Республіканської, так й Демократичної партії, а тема підтримки України набуває все більшого значення в американському суспільстві.

Голова Комітету Збройних сил Палати представників Конгресу США Вільям "Мак" Торнберрі зазначив, що проблема протидії агресору і повернення миру в Україні є однією з найважливіших тем серед американців: "Ми усі підтримуємо українців у вашій боротьбі за незалежність і свободу. Російська агресія проти України зачіпає кожного з нас".

Говорячи про політику санкцій по відношенню до Росії, представники американської делегації наголошували, що "санкції – це ціна, яку Росія має платити за агресію проти України і анексію Криму".

Як повідомлялося, у понеділок, 30 березня, до Києва прибула делегація конгресменів. Очікується, що метою візиту є обговорення питання про можливість надання Україні летальної зброї від США для гарантування миру і безпеки на Сході.

Нагадаємо, за резолюцію, яку винесли на розгляд Конгресу 24 березня, проголосували і демократи, і республіканці. Її автор, конгресмен Еліот Енгел, заявив, що Сполучені Штати мають вжити рішучих кроків для припинення кровопролиття в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: конгресменами США допомогу і реформ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]