Чт, 2024-03-28, 14:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:17
Порошенко обіцяє безвізовий режим з 2016 року
Інші останні Туристичні новини

  Президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що на саміті "Східного партнерства", який пройде в Ризі в травні, буде знайдений формат для впровадження безвізового режиму з ЄС вже з 1 січня. Про це він сказав 22 квітня в ході зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми впевнені, що зможемо знайти той формат, який дозволить з 1 січня забезпечити безвізові поїздки", – сказав Порошенко.

Франсуа Олланд, зі свого боку, запевнив, що Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом парламент Франції ратифікує до літа.

"Ми дуже дякуємо президенту і керівництву Франції за прискорення ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС. Ми можемо і будемо вирішувати всі проблеми у партнерському форматі, який сьогодні демонструють Україна і Франція", – заявив президент України.

"Інтенсивність наших контактів, кількість зустрічей тільки підтверджують, що українсько-французькі відносини ніколи не були на такому високому рівні, як зараз", – додав пан Порошенко.

Порошенко також провів зустріч з головою Сенату Французької Республіки Жераром Ларше закликав найближчим часом ратифікувати угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Співрозмовники обговорили участь українських парламентарів у засіданні 7 травня, яке буде присвячено дебатам щодо України та питанню щодо ратифікації Угоди про Асоціацію.

"Сьогодні дуже важливий день в історії українсько-французьких відносин", - відзначив президент України, оцінюючи підсумки свого офіційного візиту до Французької Республіки.

Говорячи про реформи, які зараз проводяться в Україні, Глава держави наголосив: "Ми зацікавлені скоротити відстань між людиною і владою", підкреслюється в повідомленні прес-служби президента України.

Раніше Порошенко неодноразово заявляв, що очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства.

12 січня 2015 року президент першим в Україні отримав біометричний паспорт. "Цей паспорт - це останній крок, який Україна повинна була зробити, щоб отримати безвізовий режим з ЄС", - сказав він.

У березні міністр закордонних справ України Павло Клімкін також повідомив, що у ЄС є сумніви щодо надання Україні безвізового режиму через конфлікт на Донбасі.

А глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізовий режим з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні 2015 року.

Порошенко обіцяє референдум про вступ до НАТО

Порошенко анонсував проведення референдуму про вступ України до НАТО. Про це він сказав в інтерв'ю французькому телеканалу iTele.

"Питання про приєднання України до НАТО є фундаментальним, я проведу референдум, вирішить народ", - цитуються слова Порошенка в Twitter телеканалу.

На саміті НАТО в Бухаресті 2008 року було ухвалено рішення, згідно з яким Україна стане членом НАТО, якщо вона цього забажає та відповідатиме необхідним критеріям.

Навесні 2010 року тодішній президент країни Віктор Янукович заявив, що Україна не готова до вступу до НАТО, оскільки за критеріями Альянсу потрібна підтримка більшості населення країни.

Закон "Про засади зовнішньої та внутрішньої політики" ухвалила Верховна Рада 1 липня 2010 року й підписав президент України Віктор Янукович 15 липня того ж року.

У законі про засади внутрішньої та зовнішньої політики України невдовзі було закріплено, що Україна чітко дотримуватиметься позаблокового статусу та має намір брати активну участь у розвитку системи колективної безпеки в європейському та євроатлантичному просторі.

Станом на початок листопада 2014 р. кількість прибічників вступу України до ЄС зросла до 64%.

Члени нової коаліції українського парламенту закріпили в коаліційній угоді положення про те, що в рамках реформування системи забезпечення національної безпеки і оборони Україна відмовиться від позаблокового статусу та відновить інтеграцію в НАТО.

18 листопада прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росії потрібні гарантії того, що ніхто не думає про вступ України до НАТО. В Альянсі відповіли, що Росія має поважати суверенні рішення України.

23 листопада міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив думку, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до НАТО.

24 листопада, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна буде членом Альянсу, коли виконає критерії і якщо цього захоче.

2 грудня під час засідання Україна – НАТО у Брюсселі український уряд повідомив представників Альянсу про те, що Київ відмовляється від політики позаблоковості.

23 грудня 2014 року Верховна Рада скасувала позаблоковий статус країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: безвізовий режим з 2016 року, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]