Вт, 2024-03-19, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Порошенко обіцяє кадрові висновки у зв'язку з загостренням ситуації
Інші останні Новини України

Президент Петро Порошенко обіцяє кадрові висновки через останні події під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це він заявив, виступаючи перед ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Президент наголосив, що 1 вересня Україна зустрічає у надскладний час.

"Ситуація ще більше загострилась в останні дні — проти України зараз розпочалася пряма неприхована агресія з боку сусідньої держави", - сказав Порошенко.

За його словами, це докорінним чином змінює ситуацію в зоні АТО, ставить нові, на порядок складніші питання перед українськими силовими структурами.

"Ми зараз ретельно аналізуємо події останнього тижня — висновки будуть серйозні, в тому числі й кадрові", - сказав президент.

Порошенко також відзначив, що професія військовослужбовця в українському суспільстві по праву стає престижною і поважною.

"У рази зростає саме зараз престижність військової служби", - сказав Порошенко, зауваживши, що, за останніми соціологічними дослідженнями, серед усіх державних інститутів українці найбільше поважають Збройні сили.

"Вперше в історії незалежності України військові стали об`єктом любові, підтримки і гордістю всього народу. Я знаю, що така солідарність розправляє крила, надає впевненості і мужності. Українське військо віднині і назавжди вже стало і буде залишатися об`єктом першочергової уваги держави", - сказав президент.

"І ті, хто служить у Збройних силах, по праву повертають собі статус справжньої еліти суспільства. І сила вашого розуму, вашої думки повинна бути не меншою, ніж сила ваших м`язів і вашої зброї", - сказав президент.

Він закликав ліцеїстів добре вчитися, оскільки українська армія буде переозброюватися й отримувати нову сучасну техніку, управляти якою мають високі професіонали.

Також президент закликав ліцеїстів вчити іноземні мови.

"Ви перше покоління українців, які будете жити в європейській Україні, і ще одна вам настанова — майбутній український офіцер повинен вільно володіти не лише державною українською мовою, а також мінімум однією з європейських мов — ви ті, хто буде обличчям української армії майбутнього", - сказав президент.

Він підкреслив, що сьогодні ліцеїсти мають достойні приклади служіння Батьківщині серед учасників антитерористичної операції.

"Серед учасників АТО є ваші батьки, брати, родичі, друзі, випускники ліцею минулих років", - сказав Порошенко, перерахувавши прізвища випускників ліцею, які загинули на Донбасі.

Присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

27 серпня російські війська вторглися в Україну на півдні Донецької області, під їхнім контролем – Новоазовськ,

Місто розташоване за 15 кілометрів від кордону з Росією і за 44 кілометри на схід від Маріуполя, який українські війська взяли під контроль у червні. Ця частина Донецької області раніше була відносно спокійною.

28 серпня президент України Петро Порошенко оголосив про військове вторгнення Росії, а на екстреному засіданні Ради нацбезпеки заявив про складну ситуацію на сході України, але констатував, що вона контрольована.

РНБО вирішила відновити з цієї осені призов до Збройних сил України.

28 серпня НАТО опублікувало супутникові знімки, що показують, як російські збройні сили беруть участь у військових операціях всередині суверенної території України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: загостренням ситуації, кадрові висновки, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]