Пт, 2024-03-29, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:12
Порошенко очікує виходу з політкризи у найближчі дні чи години
Інші останні Політичні новини

Президент України Петро Порошенко очікує на врегулювання політичної кризи в Україні у найближчі дні чи навіть години. Про це він повідомив під час брифінгу для представників ЗМІ у приміщенні Саміту з ядерної безпеки сьогодні у Вашингтоні, передає УНІАН.

"Я думаю, що ми дуже наближені до цього (вирішення політичної кризи - ред), до кінця тижня ще є час. Нам вдасться зробити відповідні заяви щодо формування нової коаліції, підтримки пропозицій нового прем’єра та нового складу уряду", - заявив він.

"Я достатньо оптимістично налаштований і впевнений, що українські парламентарі продемонструють відповідний рівень відповідальності", - додав президент.

Порошенко впевнений, що буде створена нова коаліція та йому надійде пропозиція щодо кандидатури нового прем’єр-міністра.

"Ми не будемо затягувати з цим процесом і залишилися точно не тижні, мова йдеться про дні, навіть години", - резюмував Порошенко.

Як заявив 1 квітня вдень представник фракції "БПП", нардеп Вадим Денисенко, створення коаліції переноситься на наступний тиждень.

"Сьогодні ніякої нової коаліції не буде. Все переноситься на наступний тиждень через те, що не вистачає голосів. В коаліції на сьогодні 231 голос, але, згідно з нормою Конституції, прем’єр-міністра висуває коаліція фракцій. У фракціях станом на сьогодні менш ніж 226 голосів, саме тому потрібно, аби у фракції увійшла достатня кількість людей. Саме в цьому на сьогодні є головна проблема", - зауважив депутат.

За його словами, на даний момент імовірність того, що депутати від Радикальної партії, "Батьківщини", а тим більше "Самопомочі", увійдуть до складу коаліції, наближається до нуля.

За повідомленнями ЗМІ, Адміністрація президента головну ставку наразі робить на кількісне наповнення президентської ("БПП") й премер'єрської фракцій ("НФ"), з яких нині складається владна коаліція "Європейська Україна", за рахунок повернення своїх колишніх членів, перебіжчиків й мажоритарників.

На Всесвітній день сміху (1 квітня) народні депутати, лідери фракцій "БПП" та Радикальної партії Юрій Луценко та Олег Ляшко майже одночасно написали на Facebook про домовленість про нову коаліцію і оприлюднили новий склад Кабінету Міністрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: політкриза, Вихід, дні чи години, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]