Пт, 2024-03-29, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Порошенко: після окупації в Криму відбудуться місцеві вибори
Інші останні Офіційні новини

Крим буде повернуто під контроль України, після чого на півострові пройдуть місцеві вибори. Про це в інтерв’ю телеканалу Fox News заявив президент України Петро Порошенко, повідомив у своєму Twitter його прес-секретар Святослав Цеголко.

"Ми обов’язково повернемо Крим. Після повернення Україна готова організувати там місцеві вибори", - навів Цеголко слова Порошенка.

Нагадаємо, 20 січня Порошенко підписав указ про створення служби з деокупації Криму у складі Представництва президента України в АРК.

Україна планує найближчим часом запустити нову дипломатичну ініціативу, яка дасть змогу відновити контроль над анексованим Росією Кримом. Про це в Давосі заявила міністр фінансів України Наталя Яресько.

Про демілітаризацію та деокупацію Криму 21 січня говорили під час зустрічі секретар РНБО України Олександр Турчинов та генеральний секретар Ради національної безпеки Турецької Республіки Сейфуллах Хаджімуфтюоглу, повідомляє прес-служба Турчинова.

"Розвиток двосторонніх відносин та співпраці між нашими державами має набути нової якості", - зазначив Турчинов, додавши, що поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері є ключовим завданням у розбудові українсько-турецького стратегічного партнерства.

За словами генерального секретаря РНБ Туреччини, "наші держави повинні відігравати провідну роль у створенні ефективної системи регіональної безпеки".

"Для нас важливим є поєднання потенціалів наших країн, що, своєю чергою, може дати дуже ефективну синергію", - сказав Хаджимуфтюоглу.

Турчинов зауважив, що Україна та Туреччина мають унікальну історичну можливість об'єднати політико-дипломатичні, військово-технічні та економічні ресурси з метою ефективної і скоординованої протидії руйнації балансу сил в Чорноморському регіоні. Принциповим етапом на цьому шляху, на думку секретаря РНБО України, є демілітаризація та деокупація Криму.

Також, під час зустрічі обговорювались питання співпраці між нашими країнами в секторі безпеки і оборони з урахуванням тих викликів, які сьогодні стоять перед Україною та Туреччиною. Загалом йшлося про координацію роботи силових органів і про консолідацію зусиль у боротьбі із міжнародними тероризмом, оргзлочинністю і нелегальною міграцією.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: окупація, Порошенко, місцеві вибори, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]