Чт, 2024-03-28, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Порошенко просить Європу сприяти виборам на Донбасі. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне знайти політичний спосіб для проведення місцевих виборів у непідконтрольних владі держави районах Донецької та Луганської областей за сприяння ОБСЄ.

"Необхідно зробити все можливе для того, щоб закріпити можливість місії ОБСЄ впровадити в життя підписані в Мінську угоди... Необхідно знайти політичний спосіб нормалізувати ситуацію (на Донбасі), для того, щоб вибори, які мають відбутися за допомоги ОБСЄ, було врешті-решт проведено, і люди могли висловити свою точку зору", - заявив Порошенко на спільній з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції в середу 22 квітня в Парижі, передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив: "На сьогодні ми робимо все для того, щоб впровадити в життя Мінські угоди, і цим угодам немає альтернативи. Це єдиний спосіб відновити мир і стабільність на сході".

Президент Франції Франсуа Олланд у свою чергу заявив, що потрібно розробити конкретні проекти, які дозволять почати відновлення економіки України, а надалі приведуть до її зростання.

"Ми маємо говорити про те, що необхідно надати певні проекти, які приведуть до економічного зростання України, оскільки Україна страждає від подій, які відбуваються на сході", - зазначив він на спільній із президентом України прес-конференції.

За словами Олланда, йдеться, зокрема, про зростання економіки в енергетичній сфері, сільськогосподарській та інших.

"Необхідно зробити все, щоб Україна знову вийшла на зростання і її економіка була модернізована, зростала", - наголосив Олланд.

Також французький лідер зазначив, що 13 травня Париж відвідає прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За словами Олланда, в ході його візиту обговорюватимуться економічні відносини між державами, а "також обговорюватиметься питання фінансування України – європейська фінансова підтримка України".

Раніше сьогодні президент Франції на прес-конференції з президентом України заявив, що не впевнений в необхідності відправки миротворців на Донбас і нагадав, що рішення про направлення миротворців ухвалює Рада безпеки ООН. Щодо можливості постачання Україні летального озброєння Олланд заявив, що його країна не проробляє це питання, оскільки Київ не звертався із таким проханням.

Крім того, президент Франції запевнив, що його країна ратифікує Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом протягом місяця.

Як повідомлялося, сьогодні, 22 квітня, президент України Петро Порошенко закликав голову Національних зборів Франції Клода Бартолон сприяти прискоренню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Нагадаємо, раніше у березні президент Порошенко і президент Франції Франсуа Олланд у телефонній розмові погодилися з необхідністю посилення місії ОБСЄ та активізації процесу залучення миротворчої місії для врегулювання ситуації на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: виборам, Європу, Донбасі. ВІДЕО, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]