Пт, 2024-03-29, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:46
Порошенко провів засідання Генштабу. В Маріуполь відправлено підкріплення
Інші останні Надзвичайні новини

Під час засідання заслухали доповіді керівників військових підрозділів щодо ситуації у Донецькій та Луганській областях і реагування на пряму збройну агресію, передає прес-служба президента.

"Ситуація важка, але український бойовий дух сильніший, ніж в окупантів. Ми захищаємо власну землю", - заявив Порошенко.

У засіданні Генштабу також взяли участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Жодних подробиць про ухвалені на засіданні рішення не повідомляється.

Тим часом, підрозділам ЗСУ на південному сході України відправлене підсилення, щоб стримати ймовірний удар російських військ. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV/

"Туди (у напрямку Маріуполя, - Ред.) швидко були переорієнтовані ЗСУ, туди були відправлені підсилюючі підрозділи. Зокрема, у Маріуполі створено форпост, який дуже сильно укріплений і інженерними спорудами, і мінними загородженнями. Саме на південному напрямку ми очікували, і зараз очікується і вже є сили для стримування найбільш потужного удару", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, військовослужбовці Збройних Сил України разом із жителями Маріуполя продовжують укріплювати місто, щоб унеможливити вторгнення російських військ і бандформувань на Запоріжжя та Херсонщину.

За інформацією РНБО, російські війська щодня прибувають на територію України, рішення про переформатування антитерористичної операції (АТО) буде прийнято найближчим часом.

Довідка

27 серпня російські війська вторглися в Україну і захопили місто Новоазовськ Донецької області, заблокувавши його танками, і провели там зачистку, в результаті чого вивезли в невідомому напрямку всіх людей без місцевої реєстрації для допиту про мету перебування в місті.

Російські війська закріпилися й окопалися на околицях міста. У центрі Новоазовська піднято прапор угруповання "ДНР" замість українського.

Місто розташоване за 15 кілометрів від кордону з Росією і за 44 кілометри на схід від Маріуполя, який українські війська взяли під контроль у червні. Ця частина Донецької області раніше була відносно спокійною.

Державний департамент США підтвердив активність російських регулярних військ на Сході України. За словами прес-секретаря Держдепу Джен Псакі, виходячи з наявної у них інформації, росіяни переходять у пряму військову контратаку в Україні.

28 серпня президент України Петро Порошенко оголосив про військове вторгнення Росії, а на екстреному засіданні служби нацбезпеки заявив про складну ситуацію на сході України, але констатував, що вона контрольована.

РНБО вирішила відновити з цієї осені призов до Збройних сил України.

Ввечері того ж дня НАТО опублікувало супутникові знімки, що показують, як російські збройні сили беруть участь у військових операціях всередині суверенної території України.

31 серпня міністр оборони Валерій Гелетей повідомив про входження російських військ у Донецьк: "Російські війська з'явилися не тільки в Донецьку, але і в районі луганського аеропорту. Вони з'явилися і в інших містах".

1 вересня українські військові залишили аеропорт Луганськ.

Гелетей заявив, що Росія програла гібридну війну проти України, але перед українською державою стоїть завдання вибудувати сильну оборону проти РФ. За його словами, операція по звільненню сходу України від терористів завершена.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: Маріуполь, підкріплення, засідання Генштабу, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]