Вт, 2024-03-19, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:49
Порошенко розповів Баррозу про погрози Путіна у бік ЄС - SZ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко розповів чинному голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу про те, що Володимир Путін погрожував "взяти за два дні" Варшаву та інші європейські столиці, пише у четвер, 18 вересня, німецьке видання Sddeutsche Zeitung. Про таку розмову з російським лідером Порошенко повідомив Баррозу під час зустрічі у Києві у п’ятницю, 12 вересня, пише SZ з посиланням на стислий протокол розмови глав української держави та Єврокомісії від Служби закордонних справ ЄС, який є у розпорядженні редакції.

За даними SZ, український президент ніби послався на слова Путіна про те, що той, "якби захотів, то російські війська через два дні могли б бути не лише в Києві, але й у Ризі, Вільнюсі, Таллінні, Варшаві або Бухаресті".

Як зазначається у стислому викладі змісту розмови президентів України та Єврокомісії, Порошенко згадав слова Путіна, аби дати Баррозу зрозуміти, наскільки емоційно лідер РФ реагує на вплив Євросоюзу в країнах-сусідах Росії.

За словами Порошенка, російський президент також повідомив йому про можливості свого впливу на деякі країни ЄС завдяки двостороннім контактам. Цей вплив, пояснив Порошенко, Путін начебто може використати з тим, щоб заблокувати небажані для Росії рішення Європейської Ради.

До цього часу Путін публічно не висловлював погроз військового насильства країнам-членам НАТО або Євросоюзу, нагадує газета. Однак відомо, що в розмові з Барозу наприкінці серпня Путін пригрозив тим, що за наявного бажання може "зайняти Київ протягом двох днів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Баррозу, погрози Путіна, sz, бік ЄС, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]