Чт, 2024-04-25, 08:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:17
Порошенко розповів, на кого розраховує для відновлення суверенітету
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ розраховує на активну участь Організації Об'єднаних Націй у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України. Про це йдеться у зверненні Порошенка з нагоди 70-річчя набуття чинності Статуту ООН (День ООН), оприлюдненому на сайті президента.

"Українська держава високо цінує внесок ООН в реагуванні на гуманітарні наслідки російської агресії проти України, а також вдячна за привернення уваги до масштабних порушень прав людини на окупованих Донбасі і в Криму. В той же час розраховуємо на більш активну участь Організації, яка є головним світовим арбітром у питаннях глобального миру і безпеки, у зусиллях, спрямованих на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - сказано в повідомленні.

"У ювілейний для ООН рік хочу висловити щире переконання в успішному майбутньому Організації, яке є можливим лише за умови повної відданості всіх її держав-членів зі Статуту ООН, 70-річчя якого ми відзначаємо сьогодні", - заявив глава держави.

Порошенко підкреслив, що пишається "тією роллю, яку зіграла Україна у створенні та діяльності ООН".

"Розвиток дружніх і добросусідських відносин між націями, суверенна рівність держав, стриманість в міжнародних відносинах від погроз силою або її застосування, мирне врегулювання міжнародних суперечок, - всі ці принципи, закладені в Статуті ООН, стали основою сучасного світоустрою", - заявив Порошенко.

За його словами, протягом тривалого періоду існування ООН Україна брала активну участь у миротворчих операціях ООН, служила зразковим прикладом у питаннях роззброєння, позбувшись третього за розмірами ядерного арсеналу, докладала зусиль у боротьбі за права людини і викорінення бідності.

"Минулого тижня Україна отримала чергове визнання своєї діяльності в рамках ООН: 177 держав - фактично все прогресивне цивілізоване співтовариство народів світу - віддали свої голоси за обрання нашої країни непостійним членом Ради безпеки ООН на період 2016-2017 років. Розцінюємо це як вотум довіри міжнародної спільноти продовжувати нашу благородну місію з відновлення поваги основоположних цілей і принципів організації, які зухвало і цинічно порушуються Російською Федерацією - постійним членом Ради безпеки. Так дії агресора підривають авторитет ООН і заохочують зневагу до її основоположних принципів, що представляють глобальну загрозу міжнародному миру і безпеці з наслідками для майбутнього всіх націй", - йдеться у зверненні Порошенка.

Нагадаємо, 15 жовтня Україну обрали непостійним членом Ради безпеки на 2016-2017 рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: відновлення суверенітету, розраховунок, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]