Пт, 2024-03-29, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:38
Порошенко розповів, що Україна повинна зробити для вступу в ЄС
Інші останні Новини України

Щоб долучитися до Європейського Союзу Україна повинна відповідати умовам Договору про ЄС (Маастрихтського договору) і Копенгагенським критеріям вступу країн до ЄС, зазначив президент України Петро Порошенко на зустрічі з лідерами шкільного самоврядування в День захисту дітей.

Як наголошується в повідомленні прес-служби глави держави, це стосується рівня освіти, промисловості, ВВП, демократії, свободи, боротьби з корупцією, незалежності судової гілки влади.

"Велика кількість реформ, які, впевнений, доведеться робити мені, політичним силам і з вашою допомогою. Я на вас дуже розраховую", - сказав президент.

Порошенко закликав школярів спільно докладати зусиль і працювати над тим, щоб забезпечити можливість вступу України в ЄС і відзначив, що українці продемонстрували чітке бажання євроінтеграції з ЄС і змінили ставлення європейців до перспективи членства України.

"У листопаді 2013 українці вийшли на вулиці не для того, щоб вимагати підвищення зарплат або зниження податків, вони хотіли свого європейського майбутнього. Думаю, що дуже мало країн у Європі так боролося за своє майбутнє і заплатили таку велику ціну, як це зробила Україна", - сказав він.

Президент також позитивно оцінив ініціативи створення шкільних "парламентів" і "кабінетів міністрів".

"Мені надзвичайно приємно, що тут представлені голови парламентів, обласних рад, урядів і міністри. Так, дитячих, але це хороший спосіб підготуватися до дорослого життя і приймати це вже як свідомий і відповідальний вибір. Мені приємно бачити директорів молодіжних підприємств, бо не тільки політикою повинні жити, а повинні піднімати економіку", - зазначив глава держави.

Порошенко також порекомендував школярам прочитати книгу Айни Ренд "Атлант розправив плечі", яка допомогла сформувати його підхід до життя.

Раніше Порошенко відвідав свято останнього дзвоника в Слов'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №15, вручив атестати про закінчення школи і медалі п'яти випускникам, які закінчили школу з відзнакою.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: вступу в ЄС, зробити, україна, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]