Сб, 2024-04-20, 07:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
Порошенко: санкції - мотивація для РФ виконувати Мінськ. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко переконаний, що санкції Заходу – це потужна мотивація для Росії виконувати взяті на себе зобов’язання. Про це він заявив під час урочистостей з нагоди святкування Дня Військово-морських сил Збройних сил України сьогодні в Одесі, передає УНІАН.

"Якби не зусилля наших партнерів з ЄС, США, Канади, Японії, Австралії, усього світу, які запровадили санкції, то ситуація була б набагато гірша", - підкреслив Порошенко.

"Агресія не була би зупинена, зупинка агресія – результат спільних та узгоджених дій України та її Збройних сил та світу, який застосовує санкції. Санкції застосовуються, тому що світ визнає, що РФ не виконує взятих на себе зобов’язань", - додав президент.

"Це (продовження санкції - ред) є потужна мотивація для того, щоб росіяни сідали за стіл переговорів і виконували взяті на себе завдання, в першу чергу – безпековий компонент Мінських угод: припинення вогню, розведення артилерії, відведення важкого озброєння, звільнення заручників і забезпечення безперешкодного доступу місії ОБСЄ до всієї окупованої Росією території. Ми на цьому наполягаємо і маю надію, що ми цього доб’ємось", - заявив глава держави.

Як повідомлялося, 21 червня Євросоюз на рівні постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) погодив рішення продовжити до 31 січня 2017 року економічні санкції "у світлі дій Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні".

1 липня ЄС затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії ще на півроку.

Санкції ЄС передбачають обмеження співпраці з російськими банками, обмеження імпорту та експорту, торгівлі, зокрема нафтою, газом та озброєнням.

"Дякую лідерам ЄС за підтримку та незмінну солідарність з Україною!" - прокоментував президент Петро Порошенко.

Окрім того, 1 липня секторальні санкції проти РФ розширили Сполучені Штати.

Під санкції США потрапили московське КБ "Кунцево", КБ машинобудування з Коломни і 150-й авіаремонтний завод з Калінінграда.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Мотивація, РФ, санкції, Мінськ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]