Пт, 2024-03-29, 11:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
Порошенко - у середині листопада Україна отримає американські контрбатарейні станції великої дальності
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У середині листопада в Україну прийдуть спеціальні контрбатарейні станції великої дальності.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи перед студентами в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, передає УНІАН.

"Я гордий тим, що після моєї зустрічі з Бараком Обамою в середині листопада до нас прибудуть спеціальні контрбатарейні станції великої дальності", - сказав він.

Порошенко поінформував, що в листопаді американська сторона почне унікальну багатомільйонну програму з навчання українських Збройних сил і спецпідрозділів.

"Під час візиту до Нью-Йорку я домовився з керівництвом Сполучених Штатів про надання Україні нелетальної зброї... Цього тижня Конгрес США - теж не без зусиль української дипломатії - схвалив рішення про виділення у 2016 році значних фінансових ресурсів на надання військової допомоги Україні. У листопаді американською стороною буде розпочато унікальну багатомільйонну програму з навчання українських Збройних сил та спецпідрозділів", - сказав він.

Президент знову наголосив, що гарантією перемир’я і миру може бути лише надійність української оборони, і в проекті бюджету на наступний рік буде передбачено істотне збільшення видатків на оборону.

Нагадаємо, 7 жовтня Сенат Конгресу США схвалив надання 300 млн доларів у вигляді військової допомоги для України. Києву можуть бути передані контрбатарейні радари, "безпілотні тактичні системи спостереження з повітря", захищені засоби зв'язку та засоби радіоелектронної боротьби. Також із зазначеної суми дозволено витрачати кошти на навчання збройних сил та інших сил безпеки уряду України.

11 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Збройні Сили України отримали від США радари контрбатарейної боротьби, а також 130 "хаммерів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: середина листопада, україна, американські контрбатарейні станції, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]