Сб, 2024-04-20, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
Порошенко - Україна готова до "нормандської" зустрічі на рівні політрадників
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна готова до "нормандської" зустрічі на рівні політрадників - Порошенко

Україна готова до зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників, на якій вимагатиме від Росії повернути моряків та судна, захоплених у районі Керченської протоки.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю France 24, повідомляє прес-служба президента.

"Ця пропозиція попередньо була погоджена зі мною як президентом України під час телефонної розмови з канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі Нормандського формату на рівні політичних радників, на яку ми ставимо термінове питання – вимогу до РФ повернути наших військових, кораблі та відкрити Керченську протоку", - заявив Порошенко.

При цьому він наголосив, що зустріч сама по собі не є позитивним результатом у цій справі.

"Зустріч лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо – припиніть порушувати міжнародне право, бо все що відбулося є брутальним порушенням міжнародного права і може мати подальші наслідки", - заявив президент.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель на полях саміту G20 обговорила з президентом РФ Владіміром Путіним загострення ситуації в Азовському морі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, нормандська зустріч політрадників, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]