Чт, 2024-03-28, 17:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Порошенко: Україна може захистити себе, але потрібна підтримка
Інші останні Офіційні новини

У Києві пройшов військовий парад з нагоди 25-річчя Незалежності України. Як передає УНІАН, парад розпочався з виконання Державного Гімну України, який супроводжується святковими залпами з гармат.

Під час церемонії підняття Державного Прапора на трибуні був присутній президент України Петро Порошенко.

Під час виступу з нагоди Дня Незалежності Порошенко підкреслив, що проголошення незалежності України - закономірний результат історичного розвитку.

"Проголошення незалежності стало закономірним результатом нашого історичного розвитку, спільною перемогою багатьох поколінь українців, які боролися і гинули за нашу національну ідентичність, державну незалежність і власний колір на політичній карті світу", - підкреслив президент.

Порошенко переконаний, що Україна завоювала свою незалежність.

"І в університетських аудиторіях, і на домашніх кухнях, і в соціальних мережах все ще сперечаються: отримали ми незалежність або завоювали? Для мене ця відповідь цілком очевидна - звичайно ж завоювали! Здобули інтелектом, завоювали потом, завоювали кров'ю, і вічна пам'ять героям, полеглим в боях за нашу вільну, незалежну Україну. Вічна їм слава!", - заявив президент.

Також Порошенко заявив, що Угода про асоціацію з ЄС вже поступово компенсує ті втрати, яких завдала Україні війна з Росією.

"Угода про асоціацію з ЄС вже працює і вже поступово компенсує ті колосальні втрати, які завдала війна і економічна агресія Росії", - сказав він.

Порошенко заявив про необхідність зосередитися на підвищенні рівня життя громадян

В Україні вдалося забезпечити макроекономічну стабілізацію і відновлення економічного зростання, тепер стратегічно і тактично необхідно зосередитися на зростанні рівня життя громадян, заявив президент України Петро Порошенко.

"На тлі безпрецедентних зовнішніх шоків вдалося забезпечити макроекономічну стабілізацію і відновлення економічного зростання. (...) Тепер стратегічно і тактично повинні зосередитися на досягненнях в матеріальній сфері, рівні життя людей", - заявив Порошенко в ході параду в Києві, передає "Інтерфакс-Украина".

Раніше Порошенко вже заявляв, що завдяки макроекономічній стабілізації та зростанню ВВП в Україні відкривається шлях до поступового відновлення рівня життя.

Україна здатна себе захистити, але вимагає подальшої підтримки - Порошенко

Україна демонструє, що здатна сама себе захистити, але їй також необхідна підтримка міжнародних партнерів, заявив президент країни Петро Порошенко.

"Наші міжнародні партнери з цього параду отримають сигнал, що Україна здатна сама себе захистити, але вимагає подальшої підтримки. Адже наш ворог - це країна, яка займає дев'яту частину суші і має військовий бюджет в десятки і десятки разів більше нашого", - заявив Порошенко в ході параду з нагоди 25-річчя незалежності України.

Він зазначив, що Україна потребує збільшення такої підтримки.

"Користуючись тут присутністю президента Польщі, мого друга і великого друга України Анджея Дуди, хочу висловити глибоку вдячність нашим міжнародним партнерам України за всебічну підтримку - дипломатичну і фінансову, за поставки нелетальної зброї і гуманітарну допомогу. Подяка за санкції проти агресора", - сказав президент України.

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва, де 24 серпня візьме участь у святкуванні Дня Незалежності України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: україна, захист, підтримка, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]