Вт, 2024-04-23, 20:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Порошенко - Україна поки не подаватиме заявку на членство в НАТО
Інші останні Новини України

Влада зосередиться на проведенні реформ

У понеділок, 10 липня, президент України Петро Порошенко на засіданні комісії Україна-НАТО, яка проходить за участю генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга, заявив, що Україна поки не збирається подавати заявку на членство в Північноатлантичному альянсі, повідомив у Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

«Ми не будемо одразу подавати заявку на членство. Ми побудуємо реальну програму підготовки до вступу в НАТО. Наш пріоритет — інтеграція у євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в Організації Північноатлантичного договору» — сказав глава держави.

Гарант додав, що першочерговим завданням України для взаємодії з НАТО є проведення реформ та посилення обороноздатності держави.

Столтенберг у свою чергу зазначив, що НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, 6 липня президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів щодо зовнішньополітичного курсу України». Одним із пріоритетів для України визначено інтеграцію в євроатлантичний безпековий простір із метою набуття членства в НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: україна, членство, заявка, Порошенко, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]