Пт, 2024-03-29, 07:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:37
Порошенко - Україна вперше за всю історію виконує програму МВФ, це помітили світові експерти
Інші останні Економічні новини

Україна вперше за всю історію своїх відносин із МВФ виконує погоджену програму реформування.

Про це президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 13 вересня, в інтерв'ю українським телеканалам.

"У нас немає ніякого потепління, просто Україна вперше нарешті за всю історію своїх стосунків з МВФ виконує ту програму, яку ми погодили. І це кажу не я, не уряд, а найкращі світові експерти, які під час місії перевіряють рівень виконання Україною програми реформування", - сказав він.

Так, за словами Порошенка, найкращим свідченням довіри до України можуть послужити такі цифри: на цьому тижні Німеччина виділила для України 200 млн євро, які уже зараз можна буде використати на закупівлю газу, а отже - забезпечення енергетичної безпеки взимку.

Днями Єврокомісар Йоганнес Ган під час візиту до Києва заявив, що Європа виділяє 90 млн євро на підтримку децентралізації. Європейський інвестиційний банк спільно зі Світовим банком виділили ще 500 млн доларів. При цьому, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк отримав від Польщі під час візиту до Варшави 100 млн євро.

"І це є реальна оцінка, і не словами", - підкреслив президент.

Водночас, він пояснив, чому Україна вимагає від кредиторів списання частини зовнішнього боргу.

"Якщо ви побачите боргове навантаження у наступні декілька років, то воно є непідйомним для України. І не тому, що ми хочемо чи не хочемо платити - ми є відповідальні позичальники, просто рівень навантаження цього боргу на ВВП не дозволяє його виплачувати. Тому ми відверто підійшли до наших кредиторів і сказали, що поки є війна, дайте можливість, аби ми 5 років сплачували лише відсотки. Нам важко - спишіть 20% боргу, а це майже 4 млрд", - зауважив глава держави.

Відзначимо, днями глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що провела реформи, які планувала: "усі вражені".

А глава МВФ Крістін Лагард заявила, що Україна здивувала світ своїми темпами поліпшення ситуації в економіці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: історія, програма МВФ, світові експерти, Україна вперше, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]