Чт, 2024-03-28, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:40
Порошенко: українське військо відбило атаки окупантів по всьому фронту
Інші останні Надзвичайні новини

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українські військові готові дати відсіч ворогу на сході України, якщо ворог не хоче дотримуватися режиму припинення вогню.

Про це у четвер 22 січня повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко в Twitter.

"Порошенко: якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, ми будемо давати по зубах", - написав він.

Також Порошенко під час наради з силовиками, за підсумками якої буде затверджено план подальших кроків з протидії терористам, заявив, що протягом доби на Донбасі було знищено ряд танків противника.

"Сьогодні українці знищили ряд танків противника. Ми міцно тримаємо позиції по всій лінії фронту", - процитував Цеголко слова Порошенка.

В той же час, як йдеться у повідомленні на сайті голови держави, Порошенко на початку зустрічі з силовиками зазначив, що сьогодні українське військо успішно відбивало атаки по всьому фронту.

"Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні Сили перемогли в цих боях", - зазначив президент.

Він повідомив про захоплення ворожих БТР і БМП, знищення 3 танків противника, 2 машин з боєприпасами.

"Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили", - заявив Порошенко.

"По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій", - зазначив голова держави.

Раніше сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про постійне збільшення противником уздовж лінії зіткнення на Донбасі сил і засобів, а також про стягування на передову кадрових російських військовослужбовців. Він зазначив, що постійне збільшення уздовж лінії зіткнення сил і засобів, зокрема, підтягування на передову кадрових частин Збройних сил РФ, дає підстави прогнозувати проведення ворогом найближчим часом потужних наступальних операцій.

Як повідомлялося, 19 січня Рада національної безпеки і оборони заявила про перетин двома батальйонно-тактичними групами (близько 900-1000 солдатів і офіцерів) Збройних сил РФ кордону з Україною.

20 січня штаб Антитерористичної операції заявив про підхід трьох батальйонно-тактичних груп і артилерійського дивізіону російських військових до українського кордону.

22 січня Порошенко заявив про перетин українського кордону ще двома тисячами російських військових. Крім того, за його словами, на територію України з Росії була ввезена додаткова військова техніка, у тому числі 20 танків.

Як наголосив президент, на території України перебувають 9 тисяч російських військових, 500 одиниць танків, важкої артилерії та БТРів з РФ.

Порошенко пропонує нагородити захисників Донецького аеропорту

Президент України Петро Порошенко пропонує нагородити десантників – захисників Донецького аеропорту.

Президент ухвалив рішення нагородити орденами "За мужність" екіпажі танків першої зведеної роти першої окремої танкової бригади, що "продемонструвала надзвичайно високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу супротивника", - повідомляє прес-служба голови держави.

Порошенко особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна.

"Саме на таких сержантах, на таких солдатах, на таких воїнах тримається Українська армія", - сказав президент.

Крім того, голова держави повідомив, що також запропонував нагородити десантніков- "кіборгів", які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту.

"Ми скоординували також дії, підтягнуто резерви, і якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми будемо давати по зубах", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, вночі, 22 січня, журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Донецький аеропорт повністю зруйновано.

"Новий і старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони, повністю знищено. Аеропорт прострілюється прямим націлюванням, але з будівлі нового терміналу останні вцілілі захисники пішли тільки сьогодні... Дякую тим, хто пережив пекло останніх днів оборони, але залишився вірним присязі та військовому обов'язку до кінця. Дякую тим, хто поранений, і вічна пам'ять тим, хто залишився в новому терміналі назавжди..." - написав він у соцмережі.

Вранці, близько 9-ї ранку, прес-служба Міністерства оборони України заявила, що частина будівель і частина території аеропорту залишається під контролем українських військовослужбовців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: всьому фронту, українське військо відбило атаки ок, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]