Сб, 2024-04-20, 00:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
Порошенко вдячний лідерам країн Балтії за підтримку
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко подякував своїм колегам з Естонії, Латвії і Литви за позицію стосовно мотивів участі Росії у боротьбі проти ІДІЛ в Сирії.

"Щиро дякую президентові Литви Далі Грибаускайте, президенту Естонії Тоомасу Ильвесу і президенту Латвії Раймондсу Вейонису за незмінну підтримку і солідарність з Україною", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Порошенка у Фейсбуці сьогодні, 22 листопада.

Глава Української держави відзначив, що в Естонії, Латвії і Литві прекрасно розуміють природу і цілі російської політики, і тому добре розуміють, що демократичний світ повинен обережно ставитися до співпраці з Росією щодо Сирії.

"Бо мета цієї політики - відвернути увагу міжнародного співтовариства від тривалої російської агресії проти України", - заявив Порошенко.

У минулу п'ятницю президенти Естонії, Латвії і Литви зустрілися в Паланзі, де обмінялися думками з питань, що мають важливе значення для усієї Європи і регіону, - як здолати кризу міграції і створити регіональну оборону і безпеку. Вони також обговорили теракти у Парижі, і забезпечення профілактики таких атак.

Окрім іншого, повідомляється на офіційному сайті президента Литовської республіки, президенти країн Балтії підкреслили, що під приводом боротьби з ІДІЛ, Росія прагне вирватися з політичної ізоляції і змістити фокус на заході з України. "Таким чином, міжнародне співтовариство повинно бути пильним і не допустити, щоб Україна була забута", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: Вдячність, лідери країн Балтії, підтримка, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]