Пт, 2024-03-29, 10:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Порошенко - велика кількість людей в Україні сьогодні виживає, а не живе повноцінним життям. ВIДЕО
Інші останні Офіційні новини

Велика кількість людей в Україні сьогодні виживає, а не живе повноцінним життям, - Порошенко.

Рівень добробуту українців залишається низьким.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу Президента, про це він повідомив в ефірі телеканалу ICTV в програмі "Свобода слова".

"Коли я стверджую, що бідність для України небезпека аж ніяк не менше, ніж зовнішня агресія, - це абсолютна правда", - зазначив він.

"Особливо останнім часом, коли я здійснив 18 поїздок регіонами України, на власні очі бачу з якими проблемами стикається український народ. І велика кількість людей сьогодні виживає, а не живе повноцінним життям. Передовсім це стосується пенсіонерів, бо криза і війна по них вдарила найбільше", - підкреслив Президент.

 Мінськими домовленостями вже передбачено план урегулювання ситуації на Донбасі, і там стоїть підпис Путіна, - Порошенко про "мирний план" Сайдіка

Петро Порошенко також зазначив, що молодь намагається знайти можливість або навчатися, або виїхати за кордон. Він підкреслив, що нині попри високу професійну кваліфікацію українських вчителів та лікарів, рівень оплати їхньої праці є незадовільним.

"Про це треба чесно говорити з людьми", - сказав Президент.

Серед причин такого становища, Петро Порошенко назвав війну: "Коли держава мобілізувала всі свої ресурси для того, щоб забезпечити суверенітет і безпеку громадян". Також елементи гібридної війни, коли Росія в одну мить закрила свої ринки для українських товарів.

"На що розраховували росіяни? На те, що зупиниться виробництво і мільйони українців, опинившись на вулиці, допоможуть росіянам змінити в Україні владу", - сказав він.

За його словами, українська влада знайшла адекватну відповідь на ці виклики у вигляді поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі і українські товари вийшли на найбільший ринок у світі – ринок Євросоюзу. Так само Україна розв’язала питання з поставками природного газу з Європи, коли Росія припинила постачати газ.

Бідність - наш ворог, можливо, не менший, ніж РФ, але найгірше вже позаду: криза відступає, - Порошенко.

Глава держави наголосив, що сьогодні вже є підстави для оптимістичного прогнозу на майбутнє.

"Ми не просто вижили, а ми відновили виробництво, орієнтуючись на європейські і світові ринки. І сьогодні створили потужний фундамент для того, щоб забезпечити добробут громадян", - сказав він.

"Цифри макроекономіки на сьогоднішній день яскраво демонструють – найгірше вже позаду. У нас найвищі за останні сім років темпи зростання економіки, найнижча за п’ять років інфляція. Відновлені до довоєнного рівня золотовалютні резерви", - зазначив Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що зростає кількість нових підприємств, які побудовані в Україні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: україна, Люди, Порошенко, повноцінне життя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]