Чт, 2024-03-28, 21:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Порошенко подав кандидатуру Гройсмана на посаду прем'єра
Інші останні Офіційні новини

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній раді призначити Володимира Гройсмана прем’єр-міністром. Відповідний проект постанови №4420 з'явився на сайті Верховної Ради.

Крім того, президент вирішив залишити главою МЗС Павла Клімкіна, а Степана Полторака - міністром оборони. Відповідні проекти постанов також зареєстровані в парламенті.

На сайті Верховної Ради вказано, що всі три проекти постанови отримані парламентом 14 квітня і передані в тираж. Однак тексти документів поки на сайті парламенту відсутні.

У свою чергу Гройсман подав до парламенту проекти постанов про звільнення членів Кабінету міністрів і про формування складу Кабміну.

Відповідні проекти (про формування складу Кабінету міністрів - №4424 і про звільнення з посад членів Кабінету міністрів - №4425) зареєстровані на сайті парламенту. Тексти документів поки відсутні.

Крім того, у Верховній Раді зареєстрований проект постанови про Кабінет міністрів ( №4423), ініціатори - лідери фракцій "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко і "Народний фронт" Максим Бурбак.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко вже роз'яснив процедуру відставки та призначення прем'єр-міністра України, що заплановано на ранкове засідання Верховної Ради в четвер.

"О 10.00 початок пленарного засідання. Спочатку заслухаємо чинного прем'єра. Потім виступить президент і внесе кандидатуру Володимира Гройсмана, запропоновану йому коаліцією. Потім на голосування буде поставлено питання відставки чинного і призначення нового прем'єра (однією постановою)", - написав він на сторінці в Facebook.

Потім, пише Гончаренко, - відставка спікера парламенту і першого віце-спікера, потім обрання нового спікера (Андрій Парубій) і нового першого віце-спікера (Ірина Геращенко).

Після цього - затвердження складу нового Кабміну та затвердження Програми діяльності уряду.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку і готовий "передати повноваження" спікеру ВР Володимиру Гройсману.

"Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" створюють коаліцію із залученням позафракційних депутатів. Таким чином вже вдалося зібрати 226 голосів.

12 квітня президент України провів зустріч з фракцією "БПП". Порошенко попередив, що може скористатися своїм конституційним правом розпустити парламент.

Кандидат в прем'єри Гройсман, фракції БПП та "Народний фронт" узгодили склад нового Кабінету міністрів.

13 квітня новостворена парламентська коаліція на зборах підтримала кандидатуру Гройсмана на посаду глави уряду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: кандидатура Гройсмана, пост премьера, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]