Чт, 2024-03-28, 13:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:40
Порошенко з родиною привітали українців із Різдвом – "Наші звичаї роблять нас особливими". ВІДЕО
Інші останні Релігійні новини

  Президент сказав: "Різдво – народження надії на спасіння, надії на мир, надії на справедливість. Це свято – воно духовне, але воно – й державне, воно – й народне. Вже понад тисячу років ми, українці, по-особливому відзначаємо цей день. З давніх-давен склалася традиція не просто співати колядки, але й відтворювати народження Божого Сина у народних вертепах. Так само здавна подають до столу особливу страву – кутю, яка символізує достаток, яким діляться з усіма".

Порошенко також нагадав: "Як 130 років тому написала Леся Українка: "… Вже й кутя і узвар на столі. В хаті так ясно… Світло горить якось надзвичайно весело і разом урочисто. Кожному хочеться сказати щось радісне, кожний почуває себе щасливим і повним надій… Тая радість перелітає з одного обличчя на друге. Мигтить, мов зірниця, в очах, бринить чарочками, лунає в дзвінкому дитячому сміхові… Як любо, урочисто-спокійно лунає те спільне: "Святий вечір!.." – традиція, яка в ньому так душевно змальована,  – живе й понині. Ми бережемо наші звичаї. Вони роблять нас особливими і несхожими на інших".

Своєю чергою дружина Президента Марина Порошенко додала: "Святий вечір входить у кожен християнський дім. Народився Син Божий. І ця звістка несе світло і радість усім нам. Діти починають колядувати і прославляти Христа. Тож давайте згадаємо теплим словом тих, хто живе у нашому серці! Подякуємо батькам, дітям, рідним та близьким, друзям та колегам за те,  що ми – разом! Бажаю, щоб зірка Христова принесла українцям радість і щасливе майбутнє нашій  рідній Україні!"

Президент Петро Порошенко також сказав: "Де б ми не були сьогодні: у церкві, за святковим столом чи на роботі, – згадаймо тих, хто захищає нашу країну. І помолимося за них, попросивши їм у Бога здоров'я та сили... Христос народився! Славімо Його!".

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: Порошенко з родиною, різдво, українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]