Чт, 2024-04-25, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Порошенко за наведення мостів між опозицією і владою
Інші останні Політичні новини
Опозиційні сили визначилися з єдиним кандидатом у мери Києва.

Про це заявив позафракційний нардеп Петро Порошенко в ефірі 5 каналу в суботу ввечері, 20 квітня.

"Я думаю, що цей процес (визначення єдиного кандидата в мери Києва – УП) зайшов достатньо далеко, і визначення в опозиції на сьогоднішній день існує", - сказав він.

Водночас Порошенко не став називати цього кандидата, зазначивши, що це мають зробити лідери опозиційних партій і фракцій.

Разом з тим, відповідаючи на питання, чи піде він сам у мери Києва, нардеп сказав: "Петро Порошенко, якщо він буде визначений Об'єднаною опозицією як єдиний кандидат, гарантовано піде, гарантовано переможе, гарантовано в дуже короткий термін зробить все від нього залежне для того, щоб життя в Києві було змінено на краще".

Водночас, за його словами, якщо опозиція визначиться на іншому кандидаті, він підтримає цього кандидата.

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція до кінця поточного тижня узгодить питання висунення єдиного кандидата в мери Києва.

Порошенко вважає, що кандидатуру прем'єр-міністра повинна вносити опозиція

Позафракційний нардеп Петро Порошенко вважає, що кандидатуру прем'єр-міністра повинна вносити опозиція.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу в суботу ввечері, 20 квітня.

На питання, хто міг би стати прем'єром у разі, якби у п'ятницю, 19 квітня, у опозиції вистачило голосів за відставку уряду Миколи Азарова, Порошенко сказав: "Чиння Конституція передбачає персональну відповідальність президента, а не так, як раніше, що коаліція парламенту вносить кандидатуру прем'єра. І я думаю, що це питання ми повинні задавати Януковичу".

"Я після 2010 року вважав, що було б набагато краще, якби вистачило політичної волі і мудрості об'єднати державу і запропонувати опозиції внести свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, таким чином створити уряд національної єдності і намагатися ефективно відповідати тим викликам, загрозам, які сьогодні стоять перед країною, уникнувши несправедливої ​​критики або популістських дій, які тільки кризу поглиблюють. На жаль, цього не відбулося", - сказав Порошенко.

На питання, кого б він запропонував у разі, якби опозиція могла висувати кандидатуру прем'єра, нардеп відповів, що "там не було б жодної людини з чинного уряду".

Також Порошенко застеріг від призначення на ключові посади молодих політиків, які не мають відповідного досвіду. На уточнююче питання він відповів, що не має на увазі Віталія Кличка, оскільки не вважає його молодим і недосвідченим політиком.

Як повідомлялося, 19 квітня Верховна Рада України не підтримала резолюцію недовіри Кабінету міністрів України - документа, ухвалення якого спричинило б за собою відставку уряду. За резолюцію недовіри проголосували 190 депутатів, при необхідних 226.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: наведення мостів, влада, опозиція, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]