Сб, 2024-04-20, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:22
Порошенко закликав діаспору допомогти реформам
Інші останні Офіційні новини

  Президент України Петро Порошенко розповів про реформи, які проводить українська влада, і пообіцяв, що зробить усе можливе, щоб українці, які мешкають за кордоном, захотіли повернутися додому. Про це 15 березня глава держави заявив під час зустрічі з діаспорою у німецькому місті Дрездені, яку разом з дружиною Мариною провів під час робочого візиту до Німеччини, повідомила прес-служба глави держави.

"Робимо все, щоб ви частіше приїжджали в Україну. Ми вас дуже чекаємо в Україні. Беріть ваш досвід, уміння і приїжджайте", – звернувся до діаспори президент.

Порошенко подякував українській громаді за підтримку військових, які лікуються у Дрездені.

"Дякую вам за те, що не лишаєтесь осторонь і допомагаєте волонтерським рухам. Ви робите все можливе для допомоги нашим воїнам, які борються за збереження суверенітету та цілісності країни", – сказав Порошенко.

У лікарню, де лікуються поранені українські військові, яку відвідав президент, прийшло багато українців з національною символікою, у вишиванках. Президентське подружжя разом з усіма присутніми та українським священиком помолилися за Україну, за здоров’я військових, що перебувають у лікарнях у Німеччині.

Глава держави поінформував, що Україна очікує на саміті "Східного партнерства" в Ризі рішення щодо безвізового режиму ЄС для України. Президент також повідомив, що 16 березня плануються його важливі зустрічі з керівництвом Німеччини, зокрема, з канцлером Ангелою Меркель.

Президент нагадав, що за останні 9 місяців провів більш як 70 зустрічей та телефонних розмов з канцлером ФРН.

"Україна і Німеччина ніколи не мали такого тісного співробітництва, ніколи не були настільки разом", – заявив президент, відзначивши підтримку Німеччини та ЄС, зокрема фінансову.

Нагадаємо , 15 і 16 березня Порошенко перебуває з робочим візитом у Німеччині, в рамках якого заплановані зустрічі з президентом, канцлером та головою Бундестагу ФРН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: допомогти реформам, діаспору, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]