Пт, 2024-03-29, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:05
Порошенко затвердив порядок переміщення у зону АТО товарів
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким запроваджується порядок затвердження переміщуваних товарів до зони проведення антитерористичної операції на сході країни. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наступний дуже важливий закон, який спрямований на боротьбу з контрабандою в зоні АТО, - це закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку переміщення товарів до зони АТО", - повідомив заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов на брифінгу в середу.

Він поінформував, що цим законом встановлено, що переміщення товарів у район проведення АТО має здійснюватися в порядку, який встановлює Кабмін за поданням СБУ. "Тобто СБУ, у складі якої є АТЦ (Антитерористичний центр - ред.), визначає товари і все інше, що може переміщатися в зону АТО, і дає на затвердження Кабміну. Кабмін приймає рішення щодо товарів, які можна переміщати та які не можна", - сказав заступник голови АП.

Крім того, за словами Таранова, автоматично вноситься до Кодексу України про адміністративні правопорушення пункт про конфіскацію державою товарів, які не входять до затвердженого урядом переліку.

Порошенко також підписав закон "Про внесення змін до закону "Про гуманітарну допомогу" щодо оперативності прийняття рішень" №640-VIII, прийнятий Верховною Радою 15 липня і дозволяє визнавати гуманітарною допомогою легкові авто.

Закон удосконалює організаційно-правові засади отримання та розподілу гуманітарної допомоги з урахуванням потреб населення конкретних регіонів.

Норми закону передбачають делегування частини функцій Міністерства соціальної політики місцевим органам виконавчої влади, зокрема, в частині контролю над збереженням, складуванням, розподілом, використанням за цільовим призначенням, підготовкою статистичної звітності, обліком гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, 17 липня Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається, що переміщення товарів у район або з району проведення АТО здійснюється в порядку, що встановлюється Кабінетом міністрів за поданням Служби безпеки України.

17 липня в зоні АТО почали патрулювання 7 зведених мобільних груп по боротьбі з контрабандою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: товари, зона АТО, порядок переміщення, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]