Вт, 2024-04-23, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Порошенко звільнив Коломойського, але сподівається на мир в області
Інші останні Новини з регіонів України

  Президент України Петро Порошенко задовільнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Відповідний указ №173/2015 глава держави підписав під час зустрічі з ним, повідомила о 1.45 ночі, 25 березня, прес-служба президента.

Президент наголосив на тому, що Дніпропетровщина має залишатися надійним захисним рубежем на сході України.

"Маємо забезпечити мир, стабільність та спокій. Дніпропетровщина повинна залишатися бастіоном України на Сході, захищати мир та спокій громадян", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, виконувачем обов'язків голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації буде призначено Валентина Резніченка.

Резніченко народився 22 квітня 1972 року в Дніпропетровську. З 1996 року працював у Групі компаній ТОВ "Український медіа холдинг", в якому очолював підрозділи різних рівнів і напрямів діяльності: преса, радіо, телебачення. Займався розвитком радіомереж, освоєнням та експлуатацією нових радіочастот, розвитком нових радіомереж по всій Україні.

У 2003 році був призначений на посаду віце-президента ТОВ "Український медіа холдинг".

З серпня 2014 року очолив Український державний центр радіочастот.

20 лютого 2015 р. Порошенко призначив Резніченка головою Запорізької облдержадміністрації.

Корбан пішов у відставку

Заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадій Корбан також подав у відставку. Про це повідомив народний депутат України, екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов.

"Корбан теж пішов у відставку", - коротко написав Філатов у себе у Facebook після того, як поінформував про відставку Коломойського з поста губернатора Дніпропетровщини.

Пізніше Філатов додав, звертаючись до прихильників команди екс-глави ОДА: "Будь ласка, не треба сумувати".

Він також зазначив, що звільнення Коломойського "пройшло максимально коректно" і "усі справи буде передано Валентину Резніченку в максимально комфортному режимі".

Він додав, що в суботу, 28 березня, відбудеться мітинг-концерт "За Єдину Україну".

"На мітингу буде заслухано річний звіт команди Коломойського. Будуть присутні народні депутати, лідери громадської думки, добровольці, волонтери, новий губернатор. Запрошуємо всіх наших симпатиків. З усієї України", - написав Філатов.

"Давайте перестанемо пити валеріанку й покажемо усьому світу, що ми можемо бути цивілізованими людьми, для яких наша країна – вища за амбіції. Не давайте приводів для радості нашим ворогам, як внутрішнім, так і зовнішнім", - додав депутат.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада схвалила урядовий законопроект №2273, який передбачає зниження кворуму для проведення зборів акціонерів до 50%+1 акція не з 1 січня 2016 року, а невідкладно.

Одним із ключових підприємств, на яке вплине ухвалення цього законопроекту, є "Укрнафта", в якій міноритарії багаторазово блокували проведення загальних зборів, зміну менеджменту та виплату дивідендів. Міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" контролює Ігор Коломойський.

Після рішення парламенту навколо компаній "Укртранснафта" і "Укранафта" почалося протистояння за участю нардепів, чиновників, охоронних структур і самого Коломойського, який навіть встиг нагрубіянити кореспонденту "Радіо Свободи", за що був розкритикований журналістською спільнотою і отримав догану від президента.

23 березня глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко звинуватив оточення Коломойського у бандитизмі. Дніпропетровські чиновники, в свою чергу, звинуватили Наливайченка у брехні. Чотири "дніпропетровських" депутати на знак протесту вийшли з фракції Блоку Петра Порошенка в Раді.

Ігор Коломойський очолював Дніпропетровську область з 2 березня 2014 року згідно з призначенням тодішнього в.о. президента Олександра Турчинова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: мир в області, Порошенко звільнив Коломойського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]