Пт, 2024-03-29, 01:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Посадили на рік у в'язницю продюсера "Невинності мусульман"
Інші останні Новини світу
У США суд Лос-Анджелеса засудив продюсера фільму "Невинність мусульман" Марка Басілі Юсефа до року в'язниці. Рішення ухвалено 7 листопада, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Проте покарання він відбуватиме не за створення провокаційної кінострічки або розміщення в Інтернеті 13-хвилинного відеоролика, які викликали обурення послідовників ісламу, а за порушення умов випробувального терміну, призначеного після попереднього злочину.

Федеральна влада, яка стежила за поведінкою 55-річного Юсефа, просила засудити його до двох років в'язниці, але суддя Крістіна Снайдер призначила удвічі менше покарання.

Водночас представники судової влади від початку заявляли, що цей "процес ніяк не пов'язаний з фільмом як таким".

Сам Юсеф, християнин-копт за віросповіданням, визнав себе винним за чотирма із восьми пунктів звинувачення. Як повідомили представники прокуратури, Юсеф, який працював під псевдонімом Накула Басілі Накула, раніше вже був засуджений за фінансові злочини.

Він також послуговувався псевдоніми, користувався Інтернетом і неодноразово брехав наглядовим органам.

Аматорський фільм "Невинність мусульман", який у негативному світлі показує пророка Мухаммеда, отримав широкий розголос на початку вересня 2012 року. Стрічка стала причиною масових антиамериканських демонстрацій у населених мусульманами країнах і атак на посольства США, які в багатьох випадках призводили до людських жертв.

У низці ісламських країн влада зажадала прибрати з YouTube "Невинність мусульман".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: продюсера Невинності мусульман, в'язницю на рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]