Ср, 2024-04-24, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Посадити Януковича на 5-10 років хоче Кличко
Інші останні Політичні новини
Лідер партії УДАР Віталій Кличко звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою порушити кримінальне справу за фактом захоплення державної влади в Україні у 2010 році. Про це повідомляє прес-служба його партії.

У зверненні Кличко йдеться, що на підставі рішення Конституційного Суду №20-рп від 30 вересня 2010 р. щодо начебто повернення Конституції України у редакції 1996 р., за попередньою змовою осіб - групи найвищих посадових осіб у державі - був вчинений злочин щодо фальсифікації законодавства України з метою узурпації державної влади в Україні.

Вчинене правопорушення, зазначається у зверненні до Генпрокурора, підпадає під санкцію ст. 109 Кримінального Кодексу України - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років - ред.).

"Президент Янукович у повній мірі усвідомлював незаконність вчинених дій щодо узурпації державної влади в Україні, а тому на рівні з іншими співучасниками злочину повинен нести відповідальність відповідно до закону", - наголошує Кличко.

Як йдеться у зверненні, особи, що вчинили вищезазначений злочин, ліквідували низку гарантованих Конституцією прав і свобод людини і громадянина, а також значно звузили та обмежили інші конституційні права громадян.

"Таким чином, ці особи порушили більшість статей Кримінального Кодексу, які передбачають покарання за злочини проти особи та держави. Зміна конституційного ладу кримінальним способом в чергове свідчіть тільки про антинародність чинної влади", - підкреслив Кличко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: 5-10 років, посадити Януковича, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]