Пт, 2024-03-29, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:52
Посередництво між Туреччиною та курдами пропонує Франція, Анкара - проти
Інші останні Новини світу

Франція запропонувала виступити посередником у конфлікті на півночі Сирії, де Туреччина в січні почала військову операцію проти курдських бійців.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє ВВС.

Макрон вперше зустрівся з представниками "Сирійських демократичних сил" (SDF), в яких переважають курди, і висловив сподівання на діалог між Туреччиною та сирійськими курдами.

SDF є ключовим американським союзником у боротьбі проти ІДІЛ, а курдська YPG - основна частина цих формувань. В той же час, Туреччина вважає YPG террористами, як і "Робочу партію Курдистану".

Макрон відзначив "визначальну роль" SDF у боротьбі проти групи "Ісламської держави". Президент заявив, що Франція буде підтримувати стабілізацію зони безпеки в північно-східній Сирії.

Курдські представники заявили, що Макрон зобов'язався надіслати більше військ до цього району, але Париж не коментує цю інформацію.

Туреччина сьогодні вже заявила, що виступає проти посередництва Франції і не хоче діалогу з сирійськими курдами, повідомляє Le Figaro.

"Ми відкидаємо будь-які зусилля, спрямовані на сприяння діалогу, контактам або посередництву між Туреччиною та цими терористичними групами", - заявив прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: Анкара, Туреччина, курди, посередництво, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]