Чт, 2024-04-18, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Пощастило з "бандитом" Януковичем, який "переміг серед бандитів" - кінорежисер Зануссі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі вважає, що українцям більше пощастило з Віктором Януковичем, аніж росіянам з Володимиром Путіним.

Про це пише "Тиждень".

"Путін – не справжній політик, його поставив Єльцин, і він не знає, куди вести державу. Вам із Януковичем більше пощастило – він справжній бандит, який переміг серед бандитів", - сказав польський кінорежисер.

Разом з тим, Зануссі зазначив, що різниця між українцями та поляками має глибоке коріння.

"Останні роки ми з вами жили не паралельно. І це, звісно, не ваша вина, що ви потрапили до складу Радянського Союзу, а ми були тільки сателітами й мали трохи більше свободи. І в нас не було страшних тридцятих років, як у вас. Між двома світовими війнами ми жили більш-менш вільно й поводили себе не дуже добре щодо вас", - зауважив Зануссі.

"Величезна різниця між нами ще й у тому, що до вас свобода й незалежність прийшли згори, а ми самі всього домоглися, ніхто нам цього не дарував. Ми готувались до свободи довгі роки", - зазначив він.

Зазначимо, поки Польща головувала в ЄС, країна активно підтримувала Україну і показала готовність докласти максимум зусиль дл підписання Угоди про асоціацію в ході саміту "Україна-ЄС".

Каменем спотикання на шляху України до ЄС може стати судове переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших опозиціонерів. Багато лідерів Європи побачили в ньому політичні мотиви, яким не місце в європейській системі цінностей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: який переміг серед бандитів, Пощастило з бандитом Януковичем | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]