Чт, 2024-04-25, 06:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
Послаблення гривні у Нацбанку пояснюють зменшенням надходжень валютної виручки: приводів до занепокоєння немає
Інші останні Економічні новини

  Ослаблення курсу гривні з 21,05 грн/дол. до 22,5 грн дол. за останні кілька днів зумовлене динамікою надходження валютної виручки в країну і не є підставою для занепокоєння щодо монетарної стабільності, заявив журналістам заступник голови Національного банку України Олег Чурій на бізнес-форумі в Києві, повідомляє УНІАН.

"Одного дня може заходити трохи більше виручки, другого - менше. Минулого тижня ми купували валюту, оскільки валютної виручки надійшло більше", - сказав він.

За словами Чурія, НБУ дотримується стратегії гнучкого валютного курсу, в рамках якого такі коливання є нормальними.

"У нас немає бажання тримати курс фіксованим. Наразі у нас плаваючий курс, досить широкий діапазон - 21-23 грн/дол. Це 10%. Ми не проти того, аби він коливався в цих межах", - наголосив заступник голови НБУ.

Також Чурій зазначив, що НБУ разом з МВФ розробив план із зняття обмежень на валютному ринку, який не обмежений тимчасовими рамками і залежить від досягнення певних макроекономічних показників.

Зазначимо, експерти пояснюють ослаблення курсу гривні політичними та економічними причинами.

Раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявляла про стабілізацію валютного ринку в останні тижні і початку роботи над поетапним усуненням валютних обмежень відповідно до зобов'язань у рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: Нацбанку, зменшенням надходжень валютної виру, послаблення гривні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]