Сб, 2024-04-20, 06:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Посли ЄС, які відсутні в республіці, не є персонами нон-грата - МЗС Бєларусі
Інші останні Новини світу

МЗС Бєларусі заявляє, що посли Євросоюзу, які в даний час відсутні в республіці, не є персонами нон-грата, йдеться в заяві прес-секретаря бєларуського зовнішньополітичного відомства Андрія Савіних, передає РИА "Новости".

"Це абсолютне пересмикування фактів і некоректна трактування ситуації", - заявив Савіних у зв'язку з сюжетом на каналі Євроньюс, де йдеться про оголошення послів персонами нон-грата.

"Країни ЄС за власною ініціативою відкликали своїх послів", - додав дипломат. Тим не менш, прес-секретар МЗС зазначив, що "з урахуванням прийнятого ЄС рішення (про розширення санкцій відносно Бєларусі), в сьогоднішніх умовах повернення послів передчасно".

"Коли Євросоюз знайде шлях до конструктивного діалогу, ми будемо готові бачити послів ЄС разом, де вони зможуть зайнятися своїми прямими обов'язками дипломатичними, а саме роботою по зміцненню добросусідських відносин між нашими країнами", - йдеться в заяві.

Зазначимо, що голови МЗС 27 країн Євросоюзу схвалили 28 лютого розширення санкцій проти бєларуських посадових осіб, яких у ЄС вважають відповідальними за порушення прав людини.

"Рада (ЄС із загальних справ) додала 21 людину, відповідальну за утиски громадянського суспільства і демократичної опозиції у Бєларусі, до списку тих, кому забороняється в'їзд (до ЄС) і чиї активи заморожуються", - повідомили у Раді.

2 березня ЄС вирішив посилити санкції проти Бєларусі.

Голови МЗС 27 країн-членів Євросоюзу у п'ятницю, 23 березня, погодилися на розширення "точкових" санкцій проти Бєларусі та Сирії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: посли ЄС, не є персонами нон-грата, МЗС Бєларусі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]