Чт, 2024-03-28, 15:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:20
Послом ЄС в Україні, доки не приїде Томбіньський, буде Тейшейра
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Жозе Мануел Пінту Тейшейра обійматиме посаду голови представництва Європейського Союзу в Україні, доки новий посол ЄС Ян Томбіньський не прибуде в Україну.

"Представництво ЄС в Україні підтверджує, що посол Пінту Тейшейра продовжує виконувати свої обов'язки та повноваження. Термін його перебування на посаді завершиться лише тоді, коли новий голова представництва, посол Ян Томбінський прибуде в Україну. Ця планова ротація очікується наприкінці літа", - йдеться в повідомленні прес-аташе представництва ЄС в Україні Давіда Стуліка.

"Отже, нещодавно опублікована в ЗМІ інформація про те, що мандат посла Пінту Тейшейри вже закінчився, не відповідає дійсності", - додав він.

Стулік нагадав, що Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон оприлюднила своє рішення про призначення нових голів представництв ЄС у різних країнах 16 травня 2012 року, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цими призначеннями було оголошено майбутні планові ротації, і не йшлося про негайну зміну посад новопризначених послів ЄС", - наголосив прес-аташе представництва ЄС.

Як повідомлялося, 17 червня Тейшейру не пустили до Тимошенков лікарню. "Місяць тому уряд сказав, що треба, щоб вона мене запросила. Вона запросила мене 15 травня, але останнього разу вони (в уряді – ред.) мені сказали, що я вже не посол ЄС в Україні. Я ще тут, і я буду тут до вересня (перебувати на посаді посла ЄС в Україні – ред.), тому я не розумію причини відмови", - сказав Тейшейра журналістам біля будівлі ЦКЛ №5.

Раніше Ештон своїм рішенням у рамках ротації повідомила про призначення Томбіньського на посаду голови представництва ЄС в Україні. Він змінить на цій посаді Тейшейру, який, у свою чергу, отримав призначення на аналогічну посаду в Кабо-Верде.

Раніше повідомлялося, що Тейшейра до осені поточного року залишається головою представництва ЄС в Україні. Томбіньський, який нині обіймає посаду Посла Польщі в ЄС, має намір розпочати виконання обов'язків голови представництва ЄС в Україні у вересні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: Україні, Тейшейра, послом ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]