Чт, 2024-04-25, 01:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Посмертно українець виграв справу в Європейському суді
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 2,4 тис євро компенсації за моральну шкоду і 100 євро компенсації за судові витрати 48-річному Сергію Соломакіну через надмірну тривалість судового розгляду, повідомляють "Українські новини", посилаючись на прес-службу суду.

Соломакін скаржився на порушення права на справедливий судовий розгляд у розумний час і права на повагу до приватного і сімейного життя.

Зокрема, він просив компенсацію у зв'язку із заподіянням шкоди його здоров'ю через вакцинацію в листопаді 1998 року, після чого він почав страждати від низки хронічних захворювань.

Суд визнав факт порушення цих прав.

У вересні 2010 року Соломакін помер, його мати вирішила займатися його скаргою від його імені.

Нагадаємо, що в лютому Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення на користь громадянина Росії В'ячеслава Савіна і зобов'язав Україну виплатити йому компенсацію в сумі 450 тис грн за тортури в міліції і порушення права заявника на свободу.

Як повідомлялося раніше, Євросуд зобов'язав Україну виплатити 48 тис євро жителеві Хмельницького Володимиру Нечипоруку, який виявився жертвою міліційних тортур. У 2004-му міліція затримала його за зберігання наркотиків, а згодом "вибила" визнання у вбивстві, якого він не здійснював.

Як з'ясувалося, йому підкинули наркотики, а потім звинуватили у вбивстві. Коли Нечипорук відмовився писати зізнання, його стали "вибивати".

За словами чоловіка, його били, душили подушкою, катували струмом. Коли це не спрацювало, почали погрожувати вагітній дружині. Тільки тоді Нечипорук підписав аж кілька зізнань різного змісту.

Україна посідає п'яте місце за кількістю заяв громадян до Європейського суду з прав людини.

Кількість звернень українських громадян до Європейського суду постійно зростає. Так, якщо 1998 року таких заяв було 214, 1999 року - 431, то станом на 30 квітня 2011 року заяв нараховується 10 тис 950.

За весь період, від надходження першої заяви і до 31 грудня 2010 року, до Європейського суду надійшло 30 тис 738 заяв проти України. У 2010 року з-поміж 109 справ, розглянутих Європейським судом з прав людини за заявами громадян України, лише в одній не було знайдено порушень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1363 | Додав: adminA | Теги: українець посмертно виграв, Європейський суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]