Чт, 2024-04-25, 16:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

15:15
Посол Чехії Почух прибув в Україну
Інші останні Політичні новини

Посол Чехії Іван Почух у вівторок прибув в Україну. Про це сказано в повідомленні прес-служби посольства Чехії в Україні. У ньому зазначається, що посол привіз привітання прем'єр-міністра Чехії Перта Нечаса й міністра закордонних справ Чехії Карела Шварценберга з нагоди 20-річчя незалежності України.

"Я дійсно привіз лист міністра Шварценберга, із приводу якого минулого тижня були спекуляції в певних українських ЗМІ. У цьому листі мова не йде ні про яку критику, він містить вітання з нагоди 20-ї річниці незалежності України. Особисто я дуже радий, що приїжджаю напередодні круглої дати події, що означала здійснення мрії поколінь українців - проголошення незалежності вашої країни", - сказано в повідомленні.

Посол також запевнив, що Чехія підтримувала й буде підтримувати процес трансформації України в напрямку до відкритого й демократичного суспільства, що поважає владу закону й права людини.

Почух також заявив, що Чехія має намір сприяти процесу європейської інтеграції України і її співробітництву з НАТО.

Новий посол Чехії раніше був директором управління політики безпеки МЗС Чехії, обіймав посаду посла при міжнародних організаціях у Відні (Австрія), у представництвах Чехії при Організації Об'єднаних Націй і НАТО.

Почух мав намір прибути в Україну 20 серпня. Чехія очікувала видачі агремана Почуху з березня. У березні 2010 року колишній посол Чехії в Україні Ярослав Башта пішов у відставку за станом здоров'я.

Раніше ЗМІ повідомляли про навмисне затягування українською владою видачі агремана новому послу Чехії в Україні. У травні між Україною й Чехією виник дипломатичний конфлікт.

13 травня Україна оголосила персонами нон ґрата 2 співробітників військового аташату Чехії за шпигунство. При цьому українське МЗС заявило, що це ніяк не пов'язано з наданням раніше Чехією політичного притулку колишньому міністру економіки Богдану Данилишину.

У відповідь Чехія оголосила персонами нон ґрата 2 співробітників посольства України в Чехії. Україна назвала цей крок Чехії неадекватною реакцією. Чехія ж заявила, що розголошення Україною причин оголошення персонами нон ґрата й виселення 2 співробітників військового аташату Чехії є порушенням дипломатичних норм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1714 | Додав: nowyny | Теги: Іван Почух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]