Сб, 2024-04-20, 16:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Посол ФРН впевнений, що Конституційний Суд в Україні не має довіри
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол ФРН в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот вважає, що Конституційний Суд України не спромігся довести свою незалежність. Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

Посол зазначив, що весь час з жалем переконується, що згідно з опитуваннями, в Україні є мало інституцій, які мають довіру населення. "Також і Конституційний Суд, який у Німеччині, коли йдеться про достовірність, знаходиться понад усім і вся, в Україні не спромігся довести свою незалежність. Усе "тече у бік влади"", - написав посол, додавши, що для зміцнення демократії це проблема.

Він також вважає за доцільне створити у Верховній Раді "раду мудреців".

"Рада мудреців", невелика група незалежних особистостей старшого віку, можливо, змогла б допомогти уряду і громадськості зорієнтуватися", - додав він.

Він також вважає, що до цього утворення мав би увійти, зокрема, перший президент України Леонід Кравчук.

На переконання Гаймзьота, Кравчук суттєво посприяв руху України у трьох напрямках: він вирішальним чином вплинув на утвердження незалежності та суверенітету молодої держави; він своїм рішенням про відмову від ядерної зброї зміцнив безпеку України та Європи; він з гідністю визнав свою поразку на вільних виборах, зробивши тим самим велику послугу демократії в Україні.

Нещодавно Конституційний Суд України відкрив провадження у справі щодо скасування двох норм Закону "Про засади запобігання і протидії корупції" за конституційним поданням 53 народних депутатів. Йдеться про відповідність Конституції України (конституційності) пункту 2 частини першої статті 7, пункту 2 розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: Посол ФРН впевнений, що Конституційний Суд в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]