Пт, 2024-03-29, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Посол про євроінтеграцію України: взявся за гуж - не кажи, що не дуж
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Євросоюз хотів би мати в особі України партнера, з прихильністю європейським цінностям. Про це в інтерв'ю для видання "Дзеркало тижня. Україна" заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, відповідаючи на запитання, чому ЄС висуває Україні умови для підписання Угоди про асоціацію, хоча сам називає його "програмою широкомасштабних реформ і модернізації країни".

Зокрема, Крістоф Вайль сказав: "Тому що мова не йде про банальну угоду про зону вільної торгівлі. У цьому документі мовиться і про політичну асоціацію. Ми хотіли б мати в особі України партнера, прихильного європейським цінностям".

"Наші рекомендації, виконання яких повинно стати передумовою для підписання Угоди про асоціацію, цілком посильні для будь-якої європейської країни. Крім того, вам і після виконання цих рекомендацій, після підписання залишиться ще багато роботи - реалізація сотень сторінок Угоди. Хіба ЄС вимагає від України чогось непосильного і неможливого? Я вважаю, що наші очікування само собою зрозумілі, якщо говорити про підписання угоди, за своїм масштабом і глибині не має аналогів в історії відносин Європейського Союзу з третіми країнами", - вважає дипломат.

"Україна сама визначила свій європейський вибір, ухваливши відповідний закон", - підкреслив посол Німеччини. Він також переконаний, що "держава, яка бажає асоціюватися з Європейським Союзом, в змозі виконати ці дії".

24 квітня єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив про те, що дії Києва у виконанні зобов'язань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, свідчать про рішучість України, однак деякі невирішені питання вимагають додаткової уваги.

Європейський Союз розробив критерії, виконання яких відкриє перед Україною двері до підписання Угоди про асоціацію (УА) з ЄС. Про існування списку, що включає "19 індикаторів", були повідомлені і українська влада, і опозиція, хоча в офіційних документах він не фігурує.

У той же час українська влада не вважають необхідним виконувати односторонні вимоги ЄС і орієнтуються лише на документи, які були узгоджені обома сторонами.

Нагадаємо, 10 грудня 2012 Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, в яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту "Східного партнерства", запланованого на листопад 2013 року, за умови прогресу у зміні виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1088 | Додав: adminA | Теги: за гуж, Євроінтеграція України, посол, не дуж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]