Пт, 2024-03-29, 09:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Посол США: дешевий газ економічні проблеми України не вирішить
Інші останні Економічні новини
Низькі ціни на газ не вирішать українські економічні проблеми. Про це посол США в Україні Джон Теффт написав у статті для видання Kyiv Post.

"Дешевий газ не є рішенням українських економічних проблем. Він раптово не зробить українські компанії конкурентоздатними на світовому ринку. Це буде тільки залежністю від палива, неефективності та корупції", - сказав посол.

За його словами, Україна має достатньо ресурсів, щоб бути майже повністю енергетично незалежною, адже Україна має власні потенційні запаси сланцевого газу.

Посол зазначив, що нові угоди з МВФ є кращим рішенням для України, щоб впоратися з складною фінансовою ситуацією в 2013 році.

Україна сьогодні всіляко намагається домовитися з РФ про зниження ціни на газ і паралельно шукає альтернативні джерела постачання палива.

Поки "Газпром" припускає, що середньорічна ціна постачань природного газу Україні в 2013 році становитиме 352 дол за 1 тис куб м.

США мають намір підтримати союзників у блоці НАТО в Європі задля подолання їхньої залежності від російського газу.

Відповідний законопроект, що знімає обмеження на постачання американського скрапленого природного газу до Європи і покликаний посилити конкуренцію на європейських енергетичних ринках, подав у середу, 12 грудня, заступник голови міжнародного комітету сенату республіканець Річард Лугар.

Зазначимо, "Газпром" з літа цього року зменшив ціни на російський газ для країн Європи в середньому на 10%, а для Німеччини – на 19%. Про це у листопаді повідомив президент Російського газового товариства Валерій Язєв. Він упевнений, що у високих цінах на газ експортерів звинувачують дарма.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1009 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]