Пт, 2024-03-29, 03:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Посол України у США - місія МВФ може приїхати до Києва найближчими тижнями
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Українська сторона очікує, що вже найближчими тижнями місія МВФ працюватиме у Києві з метою вивчення ситуації на місці для завершення другого перегляду програми EFF. Це зазначив у неділю, 17 квітня, за попередніми результатами участі української делегації у щорічних зборах МВФ та Світового Банку посол України у США Валерій Чалий, повідомляє Укрінформ.

"Буквально найближчими тижнями Місія МВФ відвідає Україну. І я думаю, що для нового міністра фінансів Олександра Данилюка, який у курсі того, що відбувається, це є своєрідним додатковим викликом, але він – людина не нова в цьому секторі. Думаю, що є розуміння, і буде продовжена та лінія, яка проводилася раніше", - зауважив посол.

Коментуючи попередні результати роботи української делегації у МВФ і Світовому Банку, дипломат підкреслив, що Наталія Яресько і Валерія Гонтарєва "провели дуже ефективні зустрічі". Результатом цього стало "досягнення розуміння в трьох моментах".

По-перше, наголосив Чалий, Україна матиме подальшу підтримку для макрофінансової стабільності – як у двосторонньому форматі зі США, так і на міжнародному рівні.

"Але при цьому, звичайно, програма з МВФ новим урядом має продовжуватись", - уточнив він.

По-друге, за його словами, всі сторони усвідомлюють, що далі вже не можна затягувати: "Мають бути швидкі кроки уряду для реформування, тому що часу на очікування вже немає".

По-третє, була досягнута домовленість інтенсифікувати зустрічі на найвищому рівні.

"Я маю на увазі прем'єр-міністра і всю урядову команду – впродовж найближчих місяців", - зауважив посол. Тим не менше, уточнив він, "всі основні відповіді будуть знаходитися в Україні, і подальша взаємодія залежатиме від успіху проведення реформ".

Серед інших питань під час зустрічей порушувалася тема реформи судової системи України, а також Генеральної прокуратури. Крім того, за словами посла, відбувся обмін думками з главами нацбанків багатьох країн світу.

У цьому зв'язку Чалий підкреслив, що попри непопулярність дій Нацбанку в Україні, у Вашингтоні "багато колег з банків світу говорили про унікальний досвід НБУ, успіх Валерії Гонтарєвої й дуже позитивно оцінювали роботу Наталії Яресько". Тому, зауважив дипломат, імідж фінансової системи України на Заході непоганий, "і це треба використовувати максимально".

Раніше Олександр Данилюк розповів про своє бачення формату співпраці з МВФ.

"Дуже важливо розуміти, як мислить МВФ. Розуміючи ці рамки, ми повинні в них працювати. Програма МВФ повинна бути підтримуючою, але розвиток залежить уже від нас. Ми самі повинні розуміти, якими будуть наші держфінанси, яких змін ми хочемо. Якщо ми це робимо, при цьому вписуючись в параметри МВФ, - це чудово. Якщо ми забезпечуємо зростання, але в рамки МВФ дещо не вписуємося, то в ході переговорів, думаю, цілком реально домогтися перегляду критеріїв", - підкреслив Данилюк.

Нагадаємо, в МВФ заявили, що готові співпрацювати з новим урядом України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: місія МВФ, США, Київ, найближчими тижнями, посол України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]