Чт, 2024-03-28, 19:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Пост глави Росспоживнагляду Онищенко залишає
Інші останні Новини російської федерації
Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко залишає посаду у зв'язку із закінченням терміну повноважень, новим керівником буде призначено його заступницю Ганну Попову. Про це повідомила віце-прем'єр РФ Ольга Голодець, передає РІА "Новости".

"У Геннадія Григоровича Онищенка закінчився термін повноважень на посаді глави Росспоживнагляду, у зв'язку з чим він залишає цей пост. Новим главою відомства буде призначена заступник керівника Росспоживнагляду Ганна Попова", - заявила Голодець.

Вона підкреслила, що Попова - "кваліфікований лікар і хороший спеціаліст".

Трохи пізніше прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва Наталія Тімакова, що рішення про відставку глави Росспоживнагляду ще не прийнято. За словами Тімакової, в Онищенка справді закінчується термін перебування на держслужбі, проте розпорядження про його відставку немає.

"Рішення про те, чи залишиться він на своїй посаді, чи на цей пост буде призначений інший кандидат, - в компетенції прем'єр-міністра", - підкреслила Тімакова.

У Росії 63-річний Онищенко запам'ятався своєю непримиренною боротьбою зі шкідливими звичками населення та епідеміями різноманітних хвороб, включаючи свинячий і пташиний грип, а також гучними публічними заявами. Однією з таких заяв стала фраза Онищенка, яка прозвучала в ефірі однієї з радіостанцій, про те, що сам він не хворів вже кілька десятків років.

В історію ж міжнародних відносин Онищенко увійде завдяки заборонам на імпорт до Росії різноманітних харчових продуктів, у тому числі вина, мінералки та молочної продукції, з низки країн. На адресу чиновника нерідко сипалися докори в тому, що деякі обмеження Росспоживнагляду, яким він керував майже десять років, могли мати радше зовнішньополітичні, ніж санітарні передумови, наголошується в повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: глави Росспоживнагляду, Онищенко залишає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]