Ср, 2024-04-24, 03:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
Постному суд щодо застави перенесли, у нього в крові знайдено амфетамін, памперси йому міняли просто в суді
Інші останні Кримінальні новини

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції щодо зміни застави для фігуранта "Газової справи" Валерія Постного на 20 липня. Таке рішення суд виніс у п'ятницю, передають "Українські новини".

За словами судді Віктора Глиняного, засідання розпочнеться о 16.00.

Також суд постановив провести судово-медичну експертизу, яка повинна визначити стан здоров'я Постного.

За словами заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (яка подавала на апеляцію) Володимира Кривенка, сторона звинувачення підтримує дане рішення, але вважає, що на проведення експертизи дано занадто тривалий проміжок часу.

"Якщо Постний отямиться раніше 20-го числа, ми будемо клопотати перед судом про поновлення судового засідання та призначення на більш ранній термін", - сказав Кривенко.

За його словами, в крові і сечі Постного був виявлений амфетамін. Захист заявив, що Постному амфетамін, мовляв, ввели переодягнені в халати співробітники НАБУ.

Суд зобов'язав НАБУ забезпечити безпеку підозрюваного.

Крім того, Валерію Постному довелося міняти памперси просто в залі Апеляційного суду Києва. Про це повідомляє "Громадське".

На засіданні суду у п'ятницю адвокати заявили, що їхній підзахисний "уже майже 4 години лежить непритомний у залі суду". "Невідомо, чому людину тягнуть в такому стані до суду. Він неконтактний", - сказав адвокат Віталій Сердюк.

"Підозрюваний Постний, ви нас чуєте, не чуєте?" - звернувся до нього головуючий суддя.

Не дочекавшись відповіді, колегія суддів пішла ухвалювати рішення, а в залі суду тим часом зчинився скандал: адвокати здійняли галас, вимагаючи поміняти памперс їхньому клієнтові. "Йдіть міняйте йому памперс. Або йдіть туди, посидіть, понюхайте", - кричали адвокати.

Після суперечок зголосився поміняти памперс Постному медексперт. "Я прошу залишитися прокурорів і адвокатів, щоб потім не казали, що я піддаю його тортурам", - сказав "доброволець".

Тим часом прокурори наголошують, що Постний перебуває у задовільному стані і що це інсинуація. "Це все перетворили на виставу захисники, щоб затягнути розгляд досудового розслідування", - вважає прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина.

Пізніше захист звернувся до суду із проханням відкласти розгляд справи до поліпшення стану здоров’я Постного. "Поки суд був у нарадчій кімнаті, ми з'ясували, що в людини скінчився памперс, він прорвався", - сказав адвокат Ігор Федоренко.

Водночас прокурор звернув увагу на те, що немає об’єктивних даних, чому підозрюваний у непритомному стані. Крім того, за словами прокурора, є висновок, що в крові Постного знайдена наркотична речовина - метамфетамін.

А провести повне медичне обслуговування лікарі не можуть, бо родичі не дозволяють, каже Кривенко. Утім, захист це категорично заперечує.

Нагадаємо, напередодні Постного привезли до Апеляційного суду Києва на "швидкій" і в супроводі спецзагону Національного антикорупційного бюро.

29 червня Апеляційний суд міста Києва постановив доправити підозрюваного у "газовій справі" Валерія Постного на судове засідання, щоб розглянути клопотання прокурорів про збільшення суми застави до більш ніж 1,6 млрд гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО, відразу після звільнення під заставу, детективи Національного антикорупційного бюро затримали Валерія Постного та Олега Рябошапку - фігурантів кримінального провадження про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Одним із фігурантів справи також є народний депутат Олександр Онищенко, подання на позбавлення якого недоторканності вніс до парламенту генеральний прокурор.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: амфетамін, суд щодо застави, Постний, кров, памперси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]