Пт, 2024-03-29, 04:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:56
Постраждала Одеса. Стихія охопила міста України. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
Найсильніша буря з дощем і градом накрила Одесу. Сильний дощ затопив вулиці міста, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На деяких вулицях вода піднялася на півметра. Очевидці також повідомляють, що в деяких районах - сильний град, крижинки досягають розміру волоського горіха.

Частина житлового масиву Таїрова, центр міста, а так же Балківська і Пересип знову залиті водою. Автомобілі практично пливуть по заповнених водою вулицях, повідомляє Думская.net.

Низка маршруток змінили маршрути руху, зокрема №232, що замість Балківської рухається по Старопортофранківській. Хоча і в центрі проїхати досить складно - від сильного вітру проїжджа частина завалена масивними гілками.

Це перші прояви прогнозів синоптиків, які обіцяють в найближчу добу різке погіршення погоди на більшій частині території України.

За їхніми повідомленнями, очікуються короткочасні дощі, грози в західних областях, а вдень також у північних та більшості центральних областей, місцями сильні зливи, град, шквали 15-20 м/с.

Також у МНС оголосили штормове попередження у столиці. Синоптики обіцяють потужні зливи з грозами та шквалистим вітром. І припускають, що дощі будуть такими ж сильними, як і місяць тому, коли через потоки води в Києві ускладнився рух транспорту і залило підземні переходи.

Як повідомлялося, у ніч проти середи внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, в Україні знеструмлено 79 населених пунктів.

Не так давно на Кубані сталася страшна трагедія. Через повінь загинули сотні людей. За попередніми оцінками головних російських метеорологів, причиною згубної повені на Кубані стали лише природні фактори.

Зазначимо, що місяць тому негода наробила лиха на заході України. Перечинським районом Закарпаття пронісся смерч. В епіцентрі стихії опинилася Тур'я Бистра. У селі майже не лишилось обійстя, якого б не зачепив сильний вітер.

Раніше повідомлялось, що внаслідок дощу і сильних буревіїв у п'яти областях було знеструмлено 93 населених пункти. Також над Луганськом пронісся сильний буревій. 3 червня внаслідок складних погодних умов (дощ, гроза, сильний вітер) у місті Луганську, через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 2 тис 94 приватних житлових будинки. Через негоду травмувалися три особи, з них двоє дітей (одну дитину з черепно-мозковою травмою госпіталізовано).

Нагадаємо, що наприкінці травня поточного року Одеса також постраждала від дощу. Тоді вода на вулицях піднялася до рівня капота легкових автомобілів, а дороги були заблоковані заглухлими машинами.

Екологи радять українцям звикати до злив і смерчів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1111 | Додав: adminA | Теги: України, стихія, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]