Чт, 2024-04-25, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:44
Постраждало близько 80 осіб-єгипетська поліція розганяє акцію протесту
Інші останні Новини світу

У суботу, 19 листопада, співробітники єгипетської поліції на центральній каїрській площі Тахрір в Єгипті розганяли тисячі мітингувальників і демонтували намети.

Під час розгону наметового містечка, розбитого учасниками багатотисячної акції проти посилення влади Вищої військової ради Єгипту, сталися сутички з поліцією, декілька людей отримали травми. Поліцейські били демонстрантів, багатьох заарештували, передає NEWSru.co.il.

Напередодні десятки тисяч єгиптян зібралися на площі Тахрір на демонстрацію протесту проти посилення влади військових у Єгипті.

Якщо раніше демонстрації організовували ліберально-демократичні політичні рухи, то тепер на чолі акції протесту були ісламські "Брати-мусульмани".

Окрім "Братів-мусульман", до акції протесту приєдналися салафіти, ліві і ліберальні групи, а також низка молодіжних організацій.

Вони вимагали оголошення графіка закінчення військового правління, що почалося в лютому після повалення Хосні Мубарака, і виконання обіцяних реформ.

В офіційній заяві, оприлюдненій "Братами-мусульманами" перед акцією, сказано, що Військова рада позбавляє народ прав і зміцнює власну диктатуру.

Під час демонстрації постраждали близько 80 людей - переважно, через тисняву.

Близько п'ятдесяти тисяч людей прийшли на площу Тахрір у центрі Каїра в п'ятницю, 18 листопада, для участі в одній з наймасовіших акцій за останні кілька місяців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]