Пт, 2024-03-29, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Поступки влади надихнули бразильців - тривають підпали і грабежі
Інші останні Новини світу
Мери столиць семи штатів Бразилії у вівторок, 18 червня, оголосили про зниження цін на проїзд в автобусах, через підвищення яких у країні почалися протести, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

У понеділок, 17 червня, акції проти підвищення цін на проїзд у громадському транспорті та великі витрати на проведення Кубка Конфедерацій з футболу пройшли в 11 містах, зокрема і в столиці країни - місті Бразилія. На вулиці вийшли понад 220 тисяч осіб. Приводом для протестів, що почалися 13 червня, стало підвищення цін на проїзд в автобусі і метро на 20 сентаво (приблизно 80 копійок). Бразильці також незадоволені недостатнім фінансуванням сфер освіти та охорони здоров'я.

У вівторок, 18 червня, мери міст Порту Алегрі, Ресіфі, Жоао Пессоа, Манаус, Куйаба і Вікторія оголосили про негайне зниження тарифів на проїзд. Мер Сан-Паулу Фернандо Хаддад на зборах Міської ради відмовився знизити ціни, тоді як більшість учасників зборів цю ідею підтримали. Однак Хаддад заявив, що вивчить таблицю транспортних витрат і подумає, за рахунок чого можна скоротити ціни на автобуси і метро.

Нині в Сан-Паулу проходить шостий день маніфестацій. У центрі міста зібралося більш ніж 50 тисяч осіб, частина з яких намагається захопити мерію. У Ріо-де-Жанейро також тривають протести. Для запобігання заворушенням у місті працює 1,2 тисячі поліцейських.

Акція протесту в Сан-Паулу обернулася грабіжництвом і підпалами Найсерйозніші сутички з поліцією сталися раніше в Сан-Паулу, де для розгону маніфестантів, що влаштовують заворушення, було підтягнуто бронетехніку, вертольоти, кавалерію і загони особливого призначення - всього близько 900 осіб.

У понеділок, 17 червня, у Ріо-де-Жанейро зібралося більш як 100 тисяч осіб. Маніфестанти принесли з собою плакати, на яких проголошувалося, що бразильці протестують не через гроші, а через порушення їхніх прав. Пізніше вони почали бити вітрини банків і магазинів. Акція закінчилася сутичками з поліцією, медики повідомили про 29 поранених.

У столиці Бразилії 5 тисяч протестувальників оточили будівлю Національного Конгресу і пробралися на її дах. Крім того, за даними ЗМІ, понад 30 тисяч осіб зібралися в Белу-Оризонті і близько 23 тисяч - у Салвадорі, Куритибі, Порту-Алегрі, Масейо, Белемі і Сантосі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: підпали і грабежі, бразильці, Поступки влади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]