Чт, 2024-04-25, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:26
Потрібно 16 млрд гривень - Тігіпко каже - на реалізацію соцініціатив
Інші останні Економічні новини

На реалізацію більшості соціальних ініціатив президента Віктора Януковича поточного року знадобиться близько 16 млрд грн. Про це заявив сьогодні, 7 березня, віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується надходжень і видаткової частини, то ми повністю прорахували ці ініціативи, якщо не рахувати стимулів з іпотечного будівництва, то разом із виплатами за вкладами (Ощадбанку СРСР), то це близько 16 млрд грн цього року", - сказав він.

"Ці речі повністю прорахувало Міністерство фінансів. Міністерство фінансів має на це кошти", - додав Тігіпко.

На думку Тігіпка, необхідне фінансування можна забезпечити, зокрема, введенням податку на розкіш, а також є можливість для збільшення надходжень до держбюджету від митниці.

Водночас Міністерство фінансів України оцінює озвучені главою держави соціальні ініціативи у 8 млрд грн, повідомила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова.

"Кількість грошей на додаткові соціальні ініціативи президента Мінфін учора підраховував - необхідно близько 8 млрд грн", - сказала вона.

За її словами, такий обсяг коштів можна отримати за рахунок економічного зростання під час виконання доходів до бюджету і детінізації заробітної плати.

Як повідомлялося, на розширеному засіданні Кабінету міністрів, присвяченому новим соціальним ініціативам влади, Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 грн розмір пенсії 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Ощадбанку СРСР компенсацій за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис грн, провести з квітня 2012 перерахунок страхових виплат інвалідам, які дістали травму на виробництві, зробити кроки з активізації програми доступного житла, запровадити європейський підхід до регулювання цін на ліки та низку інших заходів.

Водночас голова Національного банку України Сергій Арбузов відкидає емісійне фінансування соціальних ініціатив президента Януковича.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: Потрібно 16 млрд гривень - Тігіпко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]