Пт, 2024-03-29, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:04
Потрібно посилити контроль над формуванням бюджетів соцфондів - Тігіпко
Інші останні Економічні новини

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціального розвитку України Сергій Тігіпко вважає за необхідне надати державі більше можливостей контролювати діяльність соцфондів і нести більшу відповідальність за це.

Як розповів Тігіпко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна", поки що всі соціальні фонди, крім Пенсійного, належного контролю з боку держави не мають, оскільки правління, яке приймає бюджет, яке затверджує керівництво фондів, складається з 15 представників уряду, 15 представників профспілок та 15 роботодавців Україна.

"Тобто при такому розкладі уряд, навіть якщо захоче проголосувати проти, залишається в меншості. Уряд може тільки ініціювати якісь речі", - пояснює міністр.

"Я вважаю, що тут потрібно наводити порядок. Тому що сьогодні часто така потрійна відповідальність веде до того, що у семи няньок дитя не доглянуте", - додає він.

Як варіант Тігіпко вважає можливим посилити вплив держави шляхом надання певних важелів впливу на процес затвердження бюджету.

"Нехай всі приймають рішення, але державі потрібно дати стоп-кран, яким певні речі потрібно зупиняти. Перш за все, я говорю про затвердження бюджету, який повинен більш ретельно аналізуватися державою і у держави повинні бути важелі, щоб не допускати фінансових операцій, якщо бюджет адміністратора містить якісь незрозумілі речі. У нас там вистачає проблем. Останній приклад - Служба зайнятості", - вважає віце-прем'єр.

Раніше віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляв, що Міністерство соціальної політики планує провести чергове осучаснення пенсій в травні, в результаті чого пенсійні виплати повинні зрости в середньому на 103 гривні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: Тігіпко, формуванням бюджетів соцфондів, посилити контроль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]