Пт, 2024-03-29, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Потрібно зважати на думку дітей у реформуванні системи освіти - вважає уповноважений президента
Інші останні Культурні новини

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба вважає за необхідне урахування думок дітей під час розробки реформ у сфері освіти. Про це він заявив 21 травня, передають "Українські новини".

"Ніхто не враховує думки дитини. Дорослі дуже часто далекі від дітей, створюють якісь свої програми. Це не у всіх навчальних закладах сприймається. Я думаю, ніхто краще за дітей не розповість сьогодні, як сформувати цю систему на рівні школи", - зазначив омбудсмен.

Також Кулеба висловив думку, що недостатня увага приділяється розробці соціальних програм для підтримки дітей, у тому числі з боку представників влади.

"Діти на сьогодні не є цінністю в нашій країні. За роки незалежності ніхто не працював у цьому напрямі - саме в напрямі дитячої та сімейної політики. 450 людей, які сидять у Верховній Раді, мають приймати закони та враховувати інтереси не тільки своїх дітей. Але їхні діти вчаться за кордоном і своє майбутнє будувати тут не мають наміру", - сказав він.

Кулеба підкреслив, що задля розробки дієвих програм підтримки дітей, насамперед необхідно змінити ставлення до дітей на державному рівні.

Зазначимо, раніше Кулеба також заявляв, що має намір довести до логічного завершення реформу інтернатних закладів. Він вважає за необхідне не давати гроші на фінансування "віджилих себе" інтернатів, а переорієнтувати бюджетну підтримку на профілактику сирітства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: уповноважений президента, думку дітей, реформуванні системи освіти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]