Чт, 2024-04-25, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
Потрійний землетрус стався на Філіппінах
Інші останні Новини світу
 Три землетруси магнітудою від 5,0 до 5,6 сталися у суботу, 8 червня, на схід від міста Бургос в центральній філіппінській провінції Північний Суригао. Як передає РИА "Новости", про це повідомляється на сайті Філіппінського інституту вулканології і сейсмології (ФІВС).

Епіцентри всіх трьох підземних поштовхів розташовувалися приблизно в 125 кілометрах на північний схід від Бургоса. Вогнища залягали на глибині від 7 до 55 кілометрів під поверхнею Філіппінського моря.

Повідомлень про жертви і руйнування на цей момент не надходило.

Два найбільших архіпелаги світу - Індонезія і Філіппіни - є складовими частинами так званого "тихоокеанського вогненного кільця": плити, що формують дно Індійського і західної частини Тихого океанів, заходять тут під азіатську плиту. У результаті переміщень земної кори на території цих двох країн часто відбуваються землетруси і виверження вулканів.

Тиждень тому понад 30 осіб отримали поранення в результаті землетрусу магнітудою 5,6 в провінції Котабато в центральній частині філіппінського острова Мінданао. А в липні 1990 року землетрус магнітудою 7,8 в північній частині країни забрав життя понад 1,6 тисячі осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: потрійний землетрус, Філіппіни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]