Вт, 2024-03-19, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Повалили пам'ятник Леніну на Луганщині
Інші останні Новини з регіонів України

У місті Сватовому Луганської області, яке перебуває під контролем українських військових, повалили пам'ятник Леніну. Про це сьогодні, 30 вересня, повідомляється в Twitter луганського відділення ВО "Свобода".

"Сьогодні вночі "харківський вітер" дмухав у Сватове. Лєнін ліг спати..." - пишуть активісти.

28 вересня активісти знесли найбільший в Україні пам'ятник Володимиру Леніну на площі Свободи в Харкові.

За кілька хвилин до того, як пам'ятник повалили на землю, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута повідомив, що підписав розпорядження, яке пропонує департаментам облдержадміністрації негайно вжити заходів щодо вилучення цього монумента з реєстру пам'ятників України і провести його демонтаж відповідно до чинного законодавства.

Менш ніж через годину після того, як пам'ятник скинули з постаменту, Балута запевнив, що метрополітен і комунікації, що проходять під пам'ятником, не пошкоджено.

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що українські комуністи мають намір відновити пам'ятник Леніну в Харкові.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес назвав знесення пам'ятника Леніну порушенням законодавства України і пообіцяв відновити його. Він також заявив, що Балута не мав права підписувати розпорядження про демонтаж пам'ятника, і повідомив, що наразі готується звернення від імені міської влади в міліцію і в прокуратуру з приводу знесення пам'ятника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Луганщині, повалили пам'ятник Леніну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]