Пт, 2024-03-29, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:54
Повернені з України п'ять викрадених 11 років тому картин нідерландський музей отримав
Інші останні Культурні новини

П'ять картин, які 11 років тому були викрадені з розташованого у нідерландському місті Хорні Західнофризького музею, знову повернулися до його фондів.

Про це в п'ятницю 7 жовтня повідомив директор музею Ад Геердінк, виступаючи перед кількома сотнями відвідувачів, які зібралися в музеї, передає DW.

"Наша спадщина повернулась до музею, де їй і належить бути, до міста, де їй і належить бути", - сказав Геердінк, цитує агенція AFP. За його словами, полотна "неймовірно постраждали", тож зараз музей збирає кошти на реставрацію картин.

Нагадаємо, у вересні Україна передала Нідерландам п'ять викрадених полотен XVII-XVIII століття. Передача відбулася у нідерландському посольстві в Києві.

Йдеться про картини "Селянське весілля" Гендріка Богарта, "Кухонна сцена" Флоріса ван Шутена, "Світ жінки", "Повернення Ієфая" Якоба Вабена та "Ньюстраат у Хорні" Ісаака Уватера.

У квітні повідомлялося, що працівники Служби безпеки України спільно з правоохоронцями Нідерландів виявили чотири картини, викрадені з нідерландського музею. Про ще одну знахідку було повідомлено в травні цього року. Йдеться про роботу Ісаака Уватера "Ньюштрат у Хорні", що датується 1784 роком, вартістю близько 30 тисяч євро. Музей каже, що цю роботу добровільно повернула посольству Нідерландів людина, яка придбала її, не знаючи про походження картини.

Усього з музею було викрадено 24 картини та коштовності загальною вартістю 10 мільйонів євро, однак місцезнаходження більшості вкрадених творів мистецтва невідомо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: україна, п'ять викрадених 11 років тому карт, нідерландський музей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]